Excel Hücresine tıklayınca Skype otomatik olarak telefon numarasını nasıl arar?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Merhabalar.
Excel dosyası içinde kişiler ve bu kişilerin telefon numaraları var. Bu kişilere Skype kullanarak telefon etmek istiyorum. İstiyorum ki telefon no. yazılı olan hücreye bir tıklamayla Skype o numarayı otomatik olarak çevirsin. Bunu nasıl yapabilirim? Excel konusunda orta derecede bilgiliyim. Cevap verecek olanlara ricam detaylı anlatsınlar.
Şimdiden teşekkürler.
Rıdvan Özdemir

Notlar:
Windows Xp Prof kullanıcısıyım.
MsOffice2007 kullanıyorum.
Skype Toolbar'ı yükledim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Aradan bir gün geçmesine rağmen cevap gelmediğine göre sanırım excel'de böyle bir şey yapmak mümkün değil. Üzüldüm doğrusu. Ben mümkün olduğunu düşünüyordum. Çünkü şu an elimdeki excel tablosundaki telefon numaralarından bir tanesi aynen öyle. Yani üzerine fare okunu getirdiğimde "call this phone number in Germany with Skype: ..." yazısı çıkıyor. Tıkladığımda da Skype otomatik olarak açılıp bu numarayı çeviriyor. Benim tam olarak istediğim de bu zaten. Bu hücreyi bu hale ben getirmedim. Datayı elde ettiğimde böyleydi zaten. Kim nasıl yapmış acaba. Bir öğrenebilsem sayfa içersindeki tüm telefon numaralarını öyle yapacağım. Yapacağım iş icabı bana hergün saatler kazandıracak olan bu bilgiyi bir şekilde edinmem gerekiyor. Ancak şu ana kadar bu konuda hiçkimseden bir yanıt alamadım.
Saygılar...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Merhabalar,
Hergün defalarca bakıyorum. Cevap yok.Tamam anlaşıldı.
Herkese iyi günler...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn ridvan999,
sitemkar olmaya gerek yok.
bu konuda çalışması veya bilgisi olan bir sorunuzu görseydi ilgilenebilirdi.
elinizdeki dosyayı özel bilgileri silerek eklerseniz mevcut olanda köprü mü kurulmuş kod mu yazılmış bakabilir, ona göre çözüm üretebilirdik.
bizler herşeyi bilen insanlar değiliz ki, sonuçta herkes bilgilerini paylaşmaya çalışıyor.
sizdeki dosyaya göre belki sorunun çözümünü bizde öğreniriz ama siz somut verilerle bişey sormamışsınız ki.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Her soruya cevap verilecek diye bir kuralımız yok. Bilen arkadaş olsaydı zaten yazardı. Demek ki yok. Sitem etmeniz anlamsız. Google'da arama yapın belki birileri böyle bir şey yapmış olabilir. Biz de cevap bulamayınca aynı yola başvuruyoruz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Google'da hem de saatlerce arama yapmıştım zaten. Google'da arama yaptırırken detaylı arama seçeneklerini de efektif olarak kullanmayı da biliyorum ayrıca. Sonuç elde edememiştim. Buradan da bir cevap çıkmadı. Demek ki bu sorunun çözümü yok! Çözüm bulamasa da ilgilenenlere teşekkürler.
Saygılar...