Arkadaşlar merhaba. Bir sorunum var ve içinden çıkamadım. Bir listede (14bin küsür adet) ilaç isimleri ve karşılarında prospektüs linkleri var. Bu linkler hyperlink olarak duruyor. Bunları indirirken aşağıdaki kodu kullanıyorum. Bu kodu sitedeki başka bir soruya verilen koddan evirdim. Yalnız hyperlinklerin bazılarını indirme başarılı dese dahi 2kb dosya boyutunda bırakarak bozuk dosya olarak indiriyor. Manuel olarak elle denediğimde dosya linkten direk iniyor ama koddan inmiyor. Örnek olarak aşağıdaki linkten inmiyor;
https://titck.gov.tr/storage/Archive/2019/kubKtAttachments/TİTCK A-FERİN SİNÜS SENDİKA UYGUN KT.pdf_584b3fa2-4340-48a2-9ee3-854cdbdbd33e.pdf
Linkin şu kısmında büyük türkçe harf ve boşluk var;
"TİTCK A-FERİN SİNÜS SENDİKA UYGUN KT"
Buradaki "İ", ve boşluk problem yaratıyor diye düşünerek boşluk olan kısımları "%20% ile değiştirdim. "İ" için birşey yapamadım çünkü bu şekilde link girince açılıyor. Bunları yapmama rağmen düzelmedi. 14k dosyadan 1.5k kadarı inmiyor. Belki şu kısımda 2 kere ".pdf" olmasından ötürüdür ama onu d nasıl düzelteceğimi biilmiiyorum;
"TİTCK A-FERİN SİNÜS SENDİKA UYGUN KT.pdf_584b3fa2-4340-48a2-9ee3-854cdbdbd33e.pdf"
Her ne kadar boşluk da olsa 2 kere pdf de olsa türkçe karakterler de olsa excelde tıklanınca iniyor ama bu kod ile sorun oluyor. Çözemedim bir türlü. Yardım edebilir misiniz?
https://titck.gov.tr/storage/Archive/2019/kubKtAttachments/TİTCK A-FERİN SİNÜS SENDİKA UYGUN KT.pdf_584b3fa2-4340-48a2-9ee3-854cdbdbd33e.pdf
Linkin şu kısmında büyük türkçe harf ve boşluk var;
"TİTCK A-FERİN SİNÜS SENDİKA UYGUN KT"
Buradaki "İ", ve boşluk problem yaratıyor diye düşünerek boşluk olan kısımları "%20% ile değiştirdim. "İ" için birşey yapamadım çünkü bu şekilde link girince açılıyor. Bunları yapmama rağmen düzelmedi. 14k dosyadan 1.5k kadarı inmiyor. Belki şu kısımda 2 kere ".pdf" olmasından ötürüdür ama onu d nasıl düzelteceğimi biilmiiyorum;
"TİTCK A-FERİN SİNÜS SENDİKA UYGUN KT.pdf_584b3fa2-4340-48a2-9ee3-854cdbdbd33e.pdf"
Her ne kadar boşluk da olsa 2 kere pdf de olsa türkçe karakterler de olsa excelde tıklanınca iniyor ama bu kod ile sorun oluyor. Çözemedim bir türlü. Yardım edebilir misiniz?
Kod:
Const FolderName As String = "F:\Deneme_Web\"
Sub titck()
Set ws = ActiveWorkbook.Sheets("sayfa1")
lLastRow = ws.Range("E" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Set oXMLHTTP = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP.6.0")
Set oBinaryStream = CreateObject("ADODB.Stream")
adTypeBinary = 1
oBinaryStream.Type = adTypeBinary
For i = 2 To lLastRow
sPath = FolderName & ws.Range("B" & i).Value & ".pdf"
sURI = ws.Range("E" & i).Value
On Error GoTo HTTPError
oXMLHTTP.Open "GET", sURI, False
oXMLHTTP.Send
aBytes = oXMLHTTP.responsebody
On Error GoTo 0
oBinaryStream.Open
oBinaryStream.Write aBytes