Excel ile Access Database dosyası oluşturma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
excel 2010
Merhaba,

Excel içinde access database dosyası ile çalışmayı, öğrenmeye çalışıyorum. Kafama birşey takıldı. Bu konularda bilgim yok denecek kadar az. Olur mu bilmiyorum ama excel içinde vba kodlarıyla sıfırdan access database dosyası oluşturmak mümkün müdür? Eğer bu mümkünse içine yine vba kodlarıyla sıfırdan database içine tablo açabiliyor muyuz? Konuyla ilgili bilgisi olan bana yol gösterirse çok sevinirim. Access database dosyası kullanmanın çok avantajları olduğunu duydum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Formumuzda bununla ilgili bölüm var. Madem öğrenmeye çalışıyorsunuz işe buradaki konuları inceleyerek başlayabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
excel 2010
Merhaba,

Formumuzda bununla ilgili bölüm var. Madem öğrenmeye çalışıyorsunuz işe buradaki konuları inceleyerek başlayabilirsiniz.

Hocam merhaba,

Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Zaten göstermiş olduğunuz yerdeki konuları inceleyerek bu seviyeye geldim. Fakat konuların içinde hep daha önceden oluşturulmuş database dosyaları ile çalışılmış. Eldeki dosyaya işlem yapmakta sorun yok. Çok aradım ama göremedim. VBA kodları ile sıfırdan database oluşturuluyor mu, yapılabiliyorsa yine excel vba ile sıfırdan tablo eklenebiliyor mu? Ben bunu öğrenmek istemiştim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
İnceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
excel 2010
İnceleyiniz.

Hocam merhaba,

Burayı daha öncede gördüm. Belki komik bir soru olacak kusura bakmayın. Burada oluşturulan dosya uzantısı .mdb olarak gözüküyor. Burayı accdb olarak değiştirsek sorun olmaz değil mi? Bildiğim kadarıyla mdb eski access dosyalarının uzatısıydı. Ben mdb yi görünce burası değil demiştim. Sizleri yoruyorum kusura bakmayın. Hakkınız helal edin.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Öğrenmek istiyorum demiştiniz. Denemekten zarar gelmez. ;)