EXCEL in kullandığı NESNE+YÖNTEM+BAĞIMSIZ DEĞİŞKEN VE ADLARI HAKKINDA

Excel Vers. ve Dili
97,2000,2003
Merhaba ustalar,
Sizden bir ricam olacak, macro yazarken excel in kullandığı NESNE 'lerin bir listesi varmı, yada oluştarbilir miyiz.
Ve NESNE'lerin yöntemleri ve yöntemlerinde bağımsız değişkenlerinin vede bağımsız değişkenlerinin adlarını içeren bir liste varmıdır.
Excel in kendi yardım menüsü var ama bundan birşeyler çıkarabilimek için iyi bir ingilizce ihtiyacı var.
Saygılarımla,

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Öncelikle sorduğunuz sorusda geçen terimleri anlamalısınız.
Nesne: Bir rakam, metin, dosya ve başka şeyler olabilir.
Değişken: Makro kaydet dediğinizde excel değişken kullanmaz direk nesneyi kullanır. Değişken uygulamayı geliştiren tarafından zaman zaman değerinin değiştirildiği ve VBA da bulunmayan terimlerdir.

Belki sizin aradığınız Nesne Gözat penceresidir. Bunu açmak için View/Object Borwser 'i tıklatın.

Excel Vers. ve Dili
97,2000,2003
ÜSTAD ALPİ,
Soruyu yazarken kullanmış olduğum terimleri üzerinden çalışmakta olduğum excel de visual basic kitabından öğrendiklerim üzere yazdım. Karışıklığa mahal vermeden arz edeyim.Hatam varsa lütfen düzeltin; örneklerle izah edeyim lütfen siz doğrusu ile bizi bilgilendirin.
örneğin;
Workbooks----------------> Nesne
Windows------------------> Nesne
Selection.NumberFormat ---> NumberFormat Özellik
Selection.copy-------------> copy bir yöntem
Selection.pastespecial------> pastespecial bir yöntem
Selection.pastespecial paste --> "Paste" Bağımsız değişken
Selection.pastespecial operation --> "Operation" Bağımsız değişken
Selection.pastespecial skipBlank --> "SkipBlank" Bağımsız değişken
Selection.PasteSpecial Paste Operation := xlNone --> "xlNone" Bağımsız değişken adları
Selection.PasteSpecial Paste SkipBlanks := False --> "False" Bağımsız değişken adları
Selection.PasteSpecial Paste Transpose := False--> "False" Bağımsız değişken adları
ise, ben şunu soruyorum; workbooks,windows bir nesne ise excel de kullanılan (Yani salt excelde kullanılan) nesnelerin bir listesi varmıdır, buna bağlıy yöntem lerin bir listesi varmıdır. Ve yine buna bağlı olarak (Nesne.Yöntem lere) bağımsız değişkenlerin ve nesne.yöntem.bağımsız değişkenlere bağlı olarak bağımsız değişken olarak kullanılan komutların bir listesi varmıdır.
İnşallah izahımda kusur yoktur.

Saygılarımla,

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Yukarıda verdiğiniz bazı terimler bazen fonksiyon, bazen bir özellik yada bir argüman olabilir. Bu sizin incelediğiniz konuya bağlı.
Buna örnek olarak Transpose'yi verebilirim
WorksheetFunction.Transpose =fonksiyondur
Eğer Transpose bir fonksiyonda argüman olarak verilmişse bunun için özelliktir diyebiliriz.

Birde yukarda
operation > Bağımsız değişken
yazmışsınız bunu biraz açarmısınız ilk kez karşılaşıyorum.
Kitabınızda operation ile ilgili nasıl bir açıklama var ve Bağımsız değişken derken ne kastediliyor.

Teşkkürler

Excel Vers. ve Dili
97,2000,2003
Üstad Alpi,
Sorumun formatı bozulmuş bende dikkat etmemişim,özür dilerim, şimdi düzelttim. Lütfen düzeltilmiş şekli ile izahıma bakmanız ricası ile,saygılarımla,
(Üstad kitap anladığım kadarıyla ingilizce tercüme o yüzden terimlerde tercümeden kaynaklanan bir yanlış anlama olabilir.)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Lütfen bana üstad diye hitap etmeyin bunu haketmiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
2 numaralı mesajda bahsettiğim Object Borwser 'i incelediniz mi?

Excel Vers. ve Dili
97,2000,2003
üstad alpi,
Sizde üstad deyişim zatınızın bilgisinin benden daha fazla olduğundandır,birde mesleki alışkanlık (muhasebeciyim.) Üstad mazur görün object Borwser ı baktım.ama benim aradığım cevap mı sorusuna cevap bulamadım, zannediyorum sizin üstad benim ise acemi olmamdan kaynaklanıyordur. sayın alpi object browserda class sütünu ile members sutunlarını mı nesne yöntem başlıkları olarak mı anlamalayım.
Yardımınızı biraz daha lütfen açarak izahınızda ricam olacak.
saygılarımla,

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
(Israrla bana üstad dememenizi istiyorum)

library: Kütüphane(DLL yada OCX uzantılı ve excel tarafından kullanılan dosya)
Calss:Seçili kütüphanenin içindeki nesneler
Members: Seçili nesnenin içindeki Özellikleri, parametreleri, fonksiyonları

Şunu söyleyeyim ki bunları kullandıkça daha iyi öğreneceksiniz. Yani elma yememiş birine elmanın tadını anlatmak gibi birşey bu.

Excel Vers. ve Dili
97,2000,2003
Sayın Alpi kardeşim,
(Siz benden 11 yaş küçükmüşsünüz,ozaman böyle hitap etmem inşallah sizi rahatsız etmez.) Sizi ısrarcı yapmaktan dolayı ilk önce şahsınızdan özrümü mazur görün lütfen.
Vermiş olduğunuz bilgi için çok teşekkür ederim.ve İzninizle sorumu bir adım daha ilerleterek şöyle sorabilir miyim,
Objekt Browers daki class daki nesnelerin karşılıklarını,yani ne olduklarını neye yaradıklarını birinci derecede ne düşünülerek,hangi sorunun çözümlenmesi amacıyla icat edildiğini sorsam,ve buna bağlı olarak da members daki yöntem ve bağımsız değişkenleri içine alabilecek bir güzel örnekle (bizlerin anlayabileceği ölçülerde) yada class sütunundaki nesnelerin açıklamasını yapan bir listesi varmıdır.
saygılarımla,

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Object Broeswerdeki tüm nesnelerin açıklamasını içeren bir kaynak bilmiyorum fakat önceki mesajımda dediğim gibi örnekler yaparak bunları öğrenebilirsiniz. Bu nesnelerin tamamının ne işe yaradığını bilip kullanmak demek Excel ve VBA konusunda profesyonel olmak demektir. Ben şimdiye kadar böyle biriyle karşılaşmadım fakat bu forumu takip ederek çok yol katedebilirsiniz.

Azim ve sabır olursa insana(kaza dışında) hiçbirşey engel olamaz. Size Azim, Sabır ve bolca boş vakit temenni ediyorum:) Excel'e hoşgeldiniz.