Excel Makro oluşturma konusunda yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
Excel Profesyonel 2003 SP3 Türkçe
İlgilenecek arkadaşıma/arkadaşlara öncelikli olarak teşekkür ederim.

Yardıma ihtiyaç duyduğum konu şu. Şu anda bir toplu konutun teslimini tamamlayıp müşterinin daireye oturmasından sonra tespit ettiği eksikleri gideriyorum. Bu eksikleri excel'de oluşturduğumuz tamir kontrol dosyasında genel bir sayfaya, ardından arıza hangi ekiple ilgili ise o ekibin aynı excel dosyasında özel çalışma sayfasına tek tek ve ayrı ayrı yazıyorum. Oluşan listeleri de yazdırıp listeyi arıza ile ilgili ekibe veriyorum. Burada işimi kolaylaştırması için bir çalışma yapmak istedim ancak excel (makro oluşturma) bilgim çok iyi olmadığı için istediğim sonucu alamıyorum.

Genel sayfaya yazdığım bir imalat hangi ekiple ilgili ise aynı excel dosyasında yer alan o ekibe ait çalışma sayfasına otamatik olarak yazdılırsa zamandan ve hata yapmaktan kurtulmuş olacağım.

Örnek

PVC tamirini gerektiren bir şikayeti genel çalışma sayfasına yazdığım anda o satırı olduğu gibi PVC_özel çalışma sayfasına da kopyalayan bir makro komutu yada çalışması lazım. Ekte bir excel dosyası var. Bu eke bakıp ne yapmak istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Bununla ilgili olarak sadece 1 tane eksik maddesine ait makroyu yazabilirseniz ben aynı şeyi 10 tane farklı imlat kalemleri için uygulayabilirim diye düşünüyorum.

Umarım böyle bir çalışma Yapılabilir

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu genel sayfasının kod sayfasına kopyalayın. Kod A sütunundaki hücreye çift tıkladığınızda, tıkladığınız satırın A:F sütunlarındaki verileri, B sütunundaki veriyi sayfa adı kabul ederek ilgili sayfaya aktarır. Ayrıca aktarılan verinin belli olması içinde çift tıklanan hücredeki yazı rengini kırmızı yapar. Burada dikkat etmeniz gereken durum B sütunundaki veriler ile sayfa adlarının aynı olmasıdır. Aksi takdirde kod hata verecektir.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [a:a]) Is Nothing Then Exit Sub
Cancel = True
sat = Target.Row
Range("a" & sat & ":f" & sat).Copy Sheets("" & Target.Next).[a65536].End(3).Offset(1, 0)
Target.Font.ColorIndex = 3
End Sub

Excel Vers. ve Dili
teşekkür ederim

Zahmet edip vakit ayıdığın için teşekkür ederim. Umarım yapmak istediğimi tam olarak anlatabilmişimdir. Benim bilgisayar konusunda değil (bu konuda benden daha iyi olduğunu tahmin ediyorum) ama başka herhangi bir konuda sana yardımım olursa sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
Sorun levent beyin yardımı ile çözüldü. İlgisine teşekkür ederim