bir sorunum ve gercekten yardım lazım.yüklü bir rapor hazırladım.Excel kitapcığı içerisinde bir den fazla sayfa var.şimdi 1. sayfa 2. sayfa ....... diye gidiyor.benim uğraşıpta beceremediğim 1 sayfa ya girilebisin görülebilsin 2.sayfaya da girilsin ama 3. sayfaya şifre yada koruma koyamıyormuyum.3. sayfayı tıklayınca girilemesin ve görülemesin. tıpkı kitapcık'a şifre koyar gibi bilen varmı lütfen...... Teşekkürler....
merhaba
syn muhasebeci, başka bir konu içersinde soru sormuşsunuz.
farklı soruları ana sayfadan konu açarak sorun.
araçlar/koruma/sayfayı koru ile sayfayı şifreleyin.
biçim/sayfa/gizle den sayfayı gizleyebilirsiniz.
3. sayfanız şifrelendiği için değiştirilemez, ama görmek isteyen arar bulur.
sayın uzmanamele sanırım muhasebeciler karıştı. anasayfada bir muhasebecı var bir de muhasebecieser var. ben de niye benim soruma kimse bakmıyor diyorum. zaten ne olursa muhasebecilerden bilinir. isim anlamında bir karışıklık olduysa açıklığa kavusturmak isterim.
muhasebeci'nin sorusuna da forumdan daha once bu konuda yardım aldıgım için ben cevap vereyim.
şifre koymak istediginiz sayfanın sekmesine sağ tıklayıp kod görüntüleyin ve aşağıdaki kodu oraya yapıştırın.
şifre yanlış girilirse Giris isimli sayfaya geri donecek sekilde yazılmıstır. ayrıca sifre 123'tür kendi dosyanıza gore degistirin.
Private Sub Worksheet_Activate()
Range("A65536").Select
If InputBox("ŞİFRE GİRİNİZ", "ŞİFRE EKRANI") = "123" Then
Range("A1").Select
Else
MsgBox ("YANLIŞŞŞŞ ŞİFRE")
Sheets("Giris").Select
End If
Sayın speeddxxl sorduğu sorunun tam cevabı excel uygulamasında vardır diye biliyorum. Şimdi izah etmeye çalışalım : Pencere > Yeni Pencere > Yerleştir > Etkin Çalışma Kitapları Pencereleri'ni aktifleştirin ve Tamam deyin. Üçüncü sayfa için Yeni Pencere açılması gerek. Bu şekilde bir kitaptaki bütün sayfaları görebilirsiniz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.