excel sayfasını otomatik olarak kopaylamak istiyorum?

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Merhaba Arkadaşlar önemli sorunum var. Belki sorunum küçük belkide büyük ama bilmediğim için bir türlü üstesinden gelemedim.

yolladığım dosyada senet-şablonu diye bir adet sayfa var. ben bu sayfaya girmem gereken verileri girdikten sonra bir butona basarak bu şablon sayfasının yeni bir sayfa ya kopyalanmasını istiyorum. ve kopyaladıktan sonra şablon sayfasında isim soy isim yazdığım yerdeki isim soy ismin kopylaanan yeni sayfanın ismi olmasını istiyorum. bunu nasıl yapabilirim.

2. olarak bunu yapabildim diyelim.yine kitap 1 dosyasının içinde bulunan senet sayfasında ( tüm grişleri toplamak istiyorum ) yani senet sayfasında yazan isim soysiim vade aylıkgibi sütunların otomatik dolmasını istiyom. Yani şablondaki değerler yeni sayfa olark kaydedildikten sonra o veriler aynı zmanda senet teki sütünlarada kaydedilsin istiyorum. acaba olabilir mi?

yada benmi uygulamak istedğim yöntemin daha kolay bri uygulama yöntemi olabilr mi?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
ek

arkadaşım yeni sayfa oluşturma konusu sanırım tamam.dosyayı incelermisin.fakat diğer sorunu tam anlayamadım.

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sn pitsss

Sorunuzun 2. kısmınında çözülmüş hali ekte.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
arkadaşım yeni sayfa oluşturma konusu sanırım tamam.dosyayı incelermisin.fakat diğer sorunu tam anlayamadım.
Sayın Tahiroğlu
1.sorumun tam cevabını vermişsiniz. çok teşekkür ederim. çokişime yarayacak.
2. soruma gelince tekrar açıklamak isterim.
senet-şablonu sayfasını buton ile yeni birsayfa ismi ile kaydettik ( mesela deneme ismi ile).şimdi kaydettiğim bu deneme sayfasındaki bazı hücrelerin değerlerinin ben senet sayfasında gözükmesini istiyorum. mesela . deneme sayfasındaki b3 hücresini senet sayfasındaki c2 ye kopyalasın. yine deneme sayfasındaki f3 hücresini senet sayfasındaki d2 ye kopyalasın.

deneme sayfası b3>>c2 f3>>d2 f7>>g2
deneme2 sayfası b3>>c3 f3>>d3 f7>>g3
deneme3 sayfası b3>>c4 f3>>d4 f7>>g4

böyle bir döngü oluşturabilrmiyiz?
kırmızı ile yazılanlar senet sayfasındaki değerler. yani her yeni deneme sayfasından gelen deeğeler. senet sayfasında en alt satıra yazılacak şekilde uygulayabilirmiyiz?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sn pitsss

Sorunuzun 2. kısmınında çözülmüş hali ekte.
Sayın AS3434 tam istediğim cevabı sizde verdiniz. Çok teşekkür ederim size de.
Ancak nasıl yaptığınızı anlayamadım. Mesela ben senet kısmına bir hücre daha eklemek istesem. bunu nasıl yapabilrim.( yani yeni oluşan sayfalardan bir tane daha bilgiyi senet sayfasında görmek istesem bunu nasıl yapabilirm. )
ilginiz için çok teşekkür ederim.

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sn pitsss

Dosyanızda 2 makro kullandım. (Sayfa adlalarını listelemek ve köprü kurmak)
Senet sayfasında f istediğiniz bilgiyi fonksiyonla getirdim.

A2 hücrenizde ki formül şöyle;

=EĞER(B2="";"";DOLAYLI("'"&B2&"'!$B$9"))

Eğer B2 hücresi boşsa boş değilse
DOLAYLI("'&B2&"!
Kısmı ile B2 hücresinde yazan isme göre o sayfaya git
B9 ile ilgili hücreyi yaz komutudur.
İncelerseniz diğer hücrelerde Sadece B9 kısmı değişmektedir. Yeni bilgi girmek için formülü hücreye kopyalayın ve B9 kısmını hangi hücreden veri almak istiyorsanız o hücreyi yazın.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sn pitsss

Dosyanızda 2 makro kullandım. (Sayfa adlalarını listelemek ve köprü kurmak)
Senet sayfasında f istediğiniz bilgiyi fonksiyonla getirdim.

A2 hücrenizde ki formül şöyle;

=EĞER(B2="";"";DOLAYLI("'"&B2&"'!$B$9"))

Eğer B2 hücresi boşsa boş değilse
DOLAYLI("'&B2&"!
Kısmı ile B2 hücresinde yazan isme göre o sayfaya git
B9 ile ilgili hücreyi yaz komutudur.
İncelerseniz diğer hücrelerde Sadece B9 kısmı değişmektedir. Yeni bilgi girmek için formülü hücreye kopyalayın ve B9 kısmını hangi hücreden veri almak istiyorsanız o hücreyi yazın.
Sayın AS3434;
Çok Teşekkürler. ilginiz ve cevaplarınız için. Tam istediğim gibi oldu. sağolun.