Excel Tablo

Excel Vers. ve Dili
Excel vers.
Merhaba bir excel tablosu ve değerler var A1 Ve K8 arası bir tablo olsun. Bu tablodaki olay da bir hafta içerisindeki farklı şehirlerdeki insan sayıları. Tabloya göre 3 adet boşluk var o günlerde o şehirlerde insan sayısı hesaplanmamış. Ben bunu excelde nasıl ifade edebilirim kısacası A1 den K8 e olan değerleri toplayıp bu boş olan 3 günü yani örnek olarak B2 H3 D4 ü çıkarmam lazım nasıl formülleyebilirim. Şimdiden yardımınız için teşekkürler

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Toplayıp boş olan 3 günü çıkarmaktan kastınız nedir?

Excel Vers. ve Dili
Excel vers.
Daha düzgün açıklayayım. Şöyle bu tabloda toplamda 56 hücre var 56 hücrenin 53ü dolu yani bu 53 hücrede insan sayımı yapılmış. Ama 3 tane hücrede sayım yapılmamış. Benim amacım da bu tabloda sayım yapılan 53 günü formülle elde etmek yani toplamda 56 hücreden o sayım yapılmayan 3 hücreyi çıkarmam gerekiyor ama içindeki değerlerle işim yok onu yanlış ifade etmişim

Excel Vers. ve Dili
Excel vers.
Kısacası benden istenen kaç hücrede sayım yapılmıştır

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Profilinizde eksik olan Excel verisyon ve Dili bilgilerini tamamlarsanız versiyonunuza uygun çözüm daha çabuk gelecektir.

Aradığınız cevap aşağıdakimidir. A1:K8 aralığındaki tablonuz için dolu olan alan sayısı
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A1:K8)

Excel Vers. ve Dili
Excel vers.
Anlıyorum çok teşekkürler