Excel tablolarda birim değişimi

Excel Vers. ve Dili
2003
ingilizce
Merhaba arkadaşlar,
unuttuğum bir bilgiye ihtiyaç duydum. yardımcı olursanız memnun olacağım.
ezcelde çizdiğimiz tabloların satır ve kolon ölçülerinin santimetre (cm) olarak belirlemek ve çizmek istiyorum. dönüşümü nasıl yapacağımı hatırlayamadım.
sağlıcakla kalın

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
Excel'de ölçü birimleri ve cetveller
Microsoft Word'den farklı olarak Excel yatay veya dikey cetvel sağlamaz ve çalışma sayfasının inç cinsinden genişliğini veya yüksekliğini ölçmenin hızlı bir yolu yoktur. Excel'de ölçü birimi olarak karakter, nokta veya piksel kullanılır.

Hücrelerin genişliği inç yerine karakter ve piksel cinsinden gösterilir. Çalışma sayfasında sütunun genişliğini ayarlamak için sütun başlığının sınırını sürüklediğinizde, karakter cinsinden genişliği gösteren bir Ekran İpucu açılır ve piksel olarak genişlik de parantez içinde gösterilir.
Hücrelerin yüksekliği santimetre yerine nokta ve piksel cinsinden gösterilir. Çalışma sayfasında satırın yüksekliğini ayarlamak için satır başlığının sınırını sürüklediğinizde, nokta cinsinden yüksekliği gösteren bir Ekran İpucu açılır ve piksel olarak yükseklik de parantez içinde gösterilir.
Aşağıdaki tabloda, nokta ve piksel değerlerinin yaklaşık inç karşılıkları verilmiştir.

Noktalar Piksel İnç
18 24 0,25
36 48 0,5
72 96 1
108 144 1,5
144 192 2

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bunu excel'in olanaklarını kullanarak yapabiliriz. Yöntem Şu : Önce çizim aracımızı açıyoruz > Bir Dikdörtgen çiziyoruz > Üzerini sağ tıklıyoruz > Otomatik Şekil Biçimlendir > Boyut. Şimdi sizin yapacağınız istenilen ölçüye getirdikten sonra Kolan ve Satırları bu kareye göre ayarlamak ve bir çıktı çıkartıp cetvelle ölçün, milim fark varsa ölçüyü ona göre ayarlarsınız...

Excel Vers. ve Dili
2003
ingilizce
teşekkür ederim arkadaşlar.
bu forumun en sevdiğim yanı bu. yaratıcı fikirlere açık bir forum.