Excel tablosunda sadece renk değiştirilebilsin

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Değerli Forum Üyeleri,

Merhaba.

Excel tablosu üzerinden hücrelere sadece UserForm ile giriş yapılsın istiyorum. Yani excel tablosunu form harici giriş yapılmasını engellmek istiyorum. Sadece font ve satır rengi değişikliğine izin verelim. Bunu nasıl gerçekleştirebiliriz?

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Merhabalar

Sayfayı Korumaya alın ve sadece Hücre Biçimlendirmeye izin verin.

NOT : Menüden; Araçlar->Koruma->Sayfayı Koru seçin

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Tabi ki .... Kayıt esnasında kodlarla önce Sayfanın Korumasını kaldırır, kayıt bittiğinde ise tekrar koruma altına alırsanız, bu probleminizde çözülür. İki satırlık komuta bakar yani...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Sayın Fpc

Tekrar merhaba, iyi akşamlar.

Korumada şöyle bir sorunla karşılaştım.

Sayfayı gizlemememin sebebi kullanıcıların excel dosyası üzerinden renk dışında bir değişikliğe gidememesi ama user form üzerinden girişlerine devam etmeleri. Buraya kadar sorun yok. Veri girerken yazılımım korumayı kaldırıyor işlem sonu tekrar korumaya alıyor. Peki, exceli bilen kullanıcı excel tablosundan menülerin içinden sayfa korumasını kaldır diyor ve koruma kalkıyor. Bunca yaptığımızda boşa gidiyor. Bunu engellemek için bu sefer şifreleme yaptım. Ama useformdan girişleri serbest olduğundan ilk butona bastıklarında korumanın açılması için doğal olarak Şifre giriş kutusunu otamatik olarak açıyor. Zaten kullanıcının bu açmayı yapmasını istemiyoruz.
Bana göre burada şifre sormadan otomatik olarak korumayı kaldırması gerekir. Ne yapmalıyım?

Saygılarımla

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Aşağıdaki kodlar size bir fikir verebilir umarım.Şifre 1234 oluyor.
Kod:
Sub Sayfa_Koru_sifrele()
ActiveSheet.Protect "1234"
End Sub
Kod:
Sub Sayfa_sifre_coz()
ActiveSheet.Unprotect "1234"
End Sub