Excel tablosunda tekrarlanan veriler hk.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Yaptığım programda "kod sayısını bul" butonuna bastığınızda listedeki tekrarlanan öğeleri bir defa yazarak fiyatsorgulamaliste2 sayfasına verileri aktarıyor.şimdi "tekli fiyat listesi" butonuna bastıgımızda fiyat sorgulama liste sayfasındaki 2.sütundaki değerlerden sadece ve sadece 1 tane (tekrarlanmayan değer) olanlarının listesini sayfa1 'e aktarmak istiyorum. Ben bişeler yaptım fakat bir yerde bir hata var sanırım.Yardımcı olur musunuz?

teşekkürler

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

Kodu bir deneyiniz.
Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Application.ScreenUpdating = False
Set s1 = Sheets("FiyatSorgulamaListe")
Set s2 = Sheets("Sayfa1")
s2.[a1:k10000].Clear
For i = 1 To s1.[b65536].End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("b1:b" & i), s1.Range("b" & i)) = 1 Then
s1.Range("a" & i).EntireRow.Copy
s = s + 1
s2.Range("a" & s).PasteSpecial Paste:=xlValues
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Problem var sanırım :(

öncelikle teşekkürler. :)
sanırım bi problem var yolladığınız kodda. mesela FiyatSorgulamaListe tablosunda 2 sütunda 010.12.004 bu koda sahip ürün 1 adet yani bu ürün kodu tabloda başka yerde geçmiyor. benim istediğim; öyle bi liste olacak ki sayfa1 çalışma sayfasında sadece ürün kodu (örneğin 010.12.004 gibi) 1 kere girilmişler gözükecek.
O liste fiyat listesi gibi birsey, değişik zamanlarda değişik firmalardan fiyatlar alınmış bundan dolayı bir ürünün birden fazla fiyatı olabiliyor.Fakat baz ürünlerden sadece bir firmadan bir teklif alınmış.Bir teklif alınmış ürünlerin listesini çıkarmak istiyorum.Şöyle düşünebilirsiniz: O ürünü o firmadan başka satan yok misali ve hep aynı fiyata veriyorlar :)
İyi çalışmalar;