Soru Excel üzerinde fatura dağıtım otomasyonu hk.

UysalMuzaffer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-12-2029
Merhaba,

Her gün veya iki günde bir, bir entegratör sisteminden çektiğim verilerle güncellediğim bir fatura dağıtım listem var. Burada işime yarayan belirli sütunları yeni bir Excel sayfasına taşıyorum. Bu sayfada faturaları belirli kişilere atıyorum.

İstediğim yapı şu şekilde:
  • Ertesi gün verileri tekrar çektiğimde, önceden atanmış faturalar ilgili kişilerle eşleşmiş olarak gelsin.
  • Yeni gelen faturalar için ise sistem bana kişileri atayabileceğim bir alan sunsun.
  • Elimde, her VKN'ye atanmış bir sorumlu kişi listesi var; buradan da eşleştirme yapılabilir.
  • Sonuçta tüm bu atanmış kişi ve fatura eşleşmelerini, ekibime sunabileceğim temiz ve düzenli bir tablo halinde hazırlamak istiyorum.
Aslında şu anda kendi hazırladığım bir Excel dosyası var; fakat hem çok karışık hem de acemice yapılmış durumda. Sizlerin tecrübesiyle bunu daha profesyonel, basit ve kullanışlı bir hale getirmek istiyorum.

Bu konuda nasıl ilerleyebiliriz? Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Yönlendirmenizi bekliyorum.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Makrosal çözüm. Örnek dosya hazırlayıp , kullandığınız sütunları dosya üzerinde belirtirseniz makrosal çözüm yapılabilir. VKN NO ve Fatura No ve kendi personel bilgileriniz dosyanın işleyişini belirler.