Excel USERFORM içeriğini Word belgesi olarak kaydetmek?

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Office 2003
selamlar,

bir excel çalışma kitabında yer alan iki sayfadaki verileri kıyaslayan, gerekirse editleyen bir userform oluşturdum. Amaç exceldeki verileri userformu kullanacak kişinin değerlemesi. Sonuç olarak user formda birikecek bilgilerin bir rapor gibi word belgesi olarak kaydedilmesini istiyorum.

Örnek dosya eklemedim ama "iki textbox ı bulunan bir userformu birinci textbox dosya ismi ikinci textbox ise dosya içeriği olacak şekilde word belgesi olarak kaydetmenin imkanı var mıdır?" şeklinde özetleyebilirim. Eğer imkanı yoksa Excel dosyası olarak kaydetmek için nasıl bir yol izlenmelidir?

cevaplayacak olanlara şimdiden şükranlarımla

Word belgesinin bir örneğini eklerseniz daha çabuk sonuç alırsınız.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Office 2003
word belgesi örneği yok ömer bey, boş bir word belgesine user form daki text box içeriklerni sırayla aktarmayı hayal etmiştim. ama excelden worde kaydın pek imkanı veya kullanışlılığı olmayacağı düşüncesi ile yeni bir excel dosyası olarak kaydettirmek daha mantıklı geldi şimdi.

çözüm arayışı olarak; içine spreadsheet yerleştirdiğim bir başka form oluşturdum. istediğim Hücreye istediğim textbox içeriğini aktarabiliyorum ama bir hücreye birden fazla satır yazdıramadığım için, uzun textbox içeriklerinde yazı başını alıp gidiyor :) spreadsheette bir hücre içerisinde metni hücre genişliğine sığdırıp hücre yüksekliğinin otomatik belirlenmesini sağlamanın yolu var mı ?

İstediğiniz olur ama bir sürü seçeneği var. Word dosyanızın yapısına göre en uygun seçeneği önermek için örnek istemiştim.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
word belgesi örneği yok ömer bey, boş bir word belgesine user form daki text box içeriklerni sırayla aktarmayı hayal etmiştim. ama excelden worde kaydın pek imkanı veya kullanışlılığı olmayacağı düşüncesi ile yeni bir excel dosyası olarak kaydettirmek daha mantıklı geldi şimdi.

çözüm arayışı olarak; içine spreadsheet yerleştirdiğim bir başka form oluşturdum. istediğim Hücreye istediğim textbox içeriğini aktarabiliyorum ama bir hücreye birden fazla satır yazdıramadığım için, uzun textbox içeriklerinde yazı başını alıp gidiyor :) spreadsheette bir hücre içerisinde metni hücre genişliğine sığdırıp hücre yüksekliğinin otomatik belirlenmesini sağlamanın yolu var mı ?
RichTextbox kullanmak ister misiniz? Kaydetme metoduna sahiptir.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=42351&highlight=richtextbox

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Office 2003
kullanmayı denedim ama daha önce önerdiğiniz arkadaşın "kullanılan öğeye güvenilmiyor" dediği safhadan öteye gidemedim. O bir şekilde aşmış ama ben çalıştıramadım. referanslar arasında microsoft word object library de var ama onu da kullanamadım .