Excel VBA projeleri hakk..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
sn. arkadaşlar ve sn. hocalarımız, sizlere 2 sorum olacak bunlar şöyle;

1. Excel projelerimizi visual basic programına çeviren programlar var diye duymuştum. Bu doğru mudur?

2. Excelde yaptığımız formları v.basic e import edip exceldeki o forma ait kodları v.basic kopyalamayla programımızı oluşturabilir miyiz?

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
İkinci soru için de, VB6 programına Excel formlarını import yapabilirsiniz, ayrıca kod kopyalamaya gerek yoktur. Çünkü tasarım ve kod birlikte import olur.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Levent bey, bunu öğrenmekte maksadım hem daha modern görünümlü program oluşturmak hem de programın şifre çözme olayını engellemeye ya da daha doğrusu zorlaştırmaktır. Uzman bir programcı her şifreyi programı çözebilir belki ama herkesin çözemeyeceği bir şekle getirmek istiyorum programımı. Çünkü çok uzun süredir ve yardıma ihtriyacım olduğunda sırtını dönen şahıslarla hazırlıyorum elimdeki çalışmayı :(

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Zeki bey soruyu sorduğum esnada denemesini yaptım. Aynen dediğiniz gibi formları import ettiğimde formum kodlarla geldi. Kodların bazıları vb. de hata verdi önemli değildi hata verenleri sildim. Şimdi Kafama takılan şey şu; bu programın olduğu excel dosyamda yaklaşık 300 satırlık malzemem ve formülleri var. Bunları vb de nasıl görebilirim yada Excel dosyamı nasıl bağlamam gerekir?

Ben programcı değilim, biraz vb 6.0 biliyordum bu siteyi bulunca Excel VBA geliştirmeye başladım. Kodları her ihtiyacım olduğu anda öğreniyorum. Bu sitede bayağı birşeyler öğrendim. Ha! ben bunları yaptım yapıyorum ama halen kendimi amatör excel vba kullanıcısıyım diyebilirim.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Zeki bey soruyu sorduğum esnada denemesini yaptım. Aynen dediğiniz gibi formları import ettiğimde formum kodlarla geldi. Kodların bazıları vb. de hata verdi önemli değildi hata verenleri sildim. Şimdi Kafama takılan şey şu; bu programın olduğu excel dosyamda yaklaşık 300 satırlık malzemem ve formülleri var. Bunları vb de nasıl görebilirim yada Excel dosyamı nasıl bağlamam gerekir?

Ben programcı değilim, biraz vb 6.0 biliyordum bu siteyi bulunca Excel VBA geliştirmeye başladım. Kodları her ihtiyacım olduğu anda öğreniyorum. Bu sitede bayağı birşeyler öğrendim. Ha! ben bunları yaptım yapıyorum ama halen kendimi amatör excel vba kullanıcısıyım diyebilirim.
-Userform içindeki kod Excel kitaplığıyla ilgili olduğunda hata vermesi normaldir.
-Ayrıca bundan sonra veritabanı ihtiyacınız olacak. ADO konusuna hemen
başlamanızı öneririm..
- VT olarak da .mdb kullanın. Büyük projeler için ise Firebird SQL Server kullanın.(Freeware)

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
-Userform içindeki kod Excel kitaplığıyla ilgili olduğunda hata vermesi normaldir.
-Ayrıca bundan sonra veritabanı ihtiyacınız olacak. ADO konusuna hemen
başlamanızı öneririm..
- VT olarak da .mdb kullanın. Büyük projeler için ise Firebird SQL Server kullanın.(Freeware)
Zeki hocam txt ve dat dosyalarıda vt olarak kullnmakta bir sakınca olurmu?
Saygılar.:)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Zeki hocam vt olarak excel olmasının avantaj veya dezavantajı var mıdır? hazırda excel dosyam olduğu için... bunu formülleriyle accesse aktarmam çok zor olur ki... zaten access de formül olayını hiç bilmiyorum...

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Zeki hocam txt ve dat dosyalarıda vt olarak kullnmakta bir sakınca olurmu?
Saygılar.:)
Sakınca yok tabiki :)
Ancak silme ve güncelleme işi uzatacaktır.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Ah keşke burada vbasic programı paylaşımı da olsaydı....

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Zeki hocam vt olarak excel olmasının avantaj veya dezavantajı var mıdır? hazırda excel dosyam olduğu için... bunu formülleriyle accesse aktarmam çok zor olur ki... zaten access de formül olayını hiç bilmiyorum...
Yanlış bilmiyorsam, Access dosyasına Excelden Import yapılabiliyor. Yani zor değil. Ama formüller değerleriyle dönebilir mi, onu hiç bilmiyorum.

Excel dosyasının pürüzleri vardır. Örneğin,
-Türkçe "İ" yerine "I" veya "i" kullanmalısınız.
-Kayıt silemezsiniz, sadece Null değer ya da "Silindi" ibaresi atayabilirsiniz.
-Dosyayı şifreli kullanamazsınız, bu da dosyanın herkese açık olacağı anlamına gelir.
-Ayrıca gün geldiğinde satırlar yetmeyebilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
ben denedim excelden accesse formüller gelmiyor :'(

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
TeŞekkÜrler İnceleyeceĞİm, İyİ AkŞamlar...