Excel ve Word'de yeni stili nasıl kalıcı yapabilirim?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Excel ve Word'de yeni oluşturduğum stiller bu programları her kapatışımda siliniyor. yani her açışımda yeniden uğraşıp stil yaratmam gerekiyor. yeni yarattığım stilleri kalıcı hale getirmek için yapabileceğim birşey var mı?

eğer kaydetmek için normal bir yol yoksa aklıma gelen tek şey standart şablonlarını değiştirmek. Burada da Word'ün şablonunun ismini ve yerini biliyorum (normal.dot) ama excel'inkini bilmiyorum. Excel'in standart şablonunun ismi ve yeri hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim (Office 2007).
Saygılarımla...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Mesajınızı okuyunca hemen bir deneme yaptım. Dosya uzantısı olarak xltx oluşturuyor.

yeri :

C:\Documents and Settings\SizinAdınız\Application Data\Microsoft\Templates

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
teşekkür ederim.
söylediklerinizden ve denediğim şekilden yanlış anlamadıysam özel olarak yeni bir şablon oluşturmamız ve excel'i açtıktan sonra birde bu şablonu açmamız gerekiyor.
benim öğrenmek istediğim (eğer öyle birşey varsa);
hani Word'ün normal.dot dosyasını değiştiririz ve artık Word'ü her açtığımızda ve yeni belge açtığımızda, o değiştirilmiş belge açılır. mesela işyerimdeki bilgisayarda normal.dot'a antet ekleyip kaydettim ve artık sürekli antetli belge açılıyor, sürekli antet eklemekten kurtuluyorum. arada bir temiz belge gerektiğinde bu anteti siliyorum ve herkes mutlu oluyor :)

excel'in de bunu yapabileceğim bir normal şablonu var mı acaba?
ya da eğer yoksa ben Word'de yaptığım gibi excel'i her açtığımda bu yeni oluşturduğum şablonu otomatik olarak açabilecek bir yol var mı?