Excel Veri Kapasitesi

Katılım
13 Ağustos 2013
Mesajlar
140
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
excel 2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25.06.2019
Arkadaşlar merhaba

İşletmemde üretim yönetimi, sipariş takibi ve stok durumunu excelde bütünleşik bir sistem dahilinde tutuyorum. Ancak her yeni veri girişiyle çalışma sayfamın boyutu büyüyor, paylaşıma açıp her bölümün siparişler ile ilgili kendi bilgilerini girmesini istediğimden veri yığını ilerleyen dönemde kontrol edilemez bir hal alacak gibi duruyor. Bu işlemleri yaparken dosya boyutunun aşırı büyümesinden korkmayacağım bir seçenek arıyorum. Nasıl bir yapı ile hem stok takibi, hem üretim yönetimi hem de siparişlerin işletmedeki her bölümdeki bilgilerinin tutulması sağlanabilir? Önerilerinizi bekliyorum.

Not: Excelde bütünleşik yapıyı oluştururken birçok problemde ileri excel bilgileri ile bana yardım etmiş bütün arkadaşlara bu vesile ile tekrardan teşekkür ediyorum..
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,307
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Benimde ortakalanda kullandığım ve içine hergün veri girilen bir excel dosyam var. Geçenlerde dosyada garip sorunlarla karşılaştım. Bu belki dosyadan belkide kullandığımız ortakalandan kaynaklandı. Net bir cevabım yok. Fakat kullandığım excel dosyasının boyutu 5 mb civarındadır. Bana göre çok büyük bir boyut değildir. Dosyada aşırı bir formülasyon yok. Büyük işlemler makro ile yapılıyor. İçinde 4-5 adet özet tablo bulunuyor. Buna rağmen arada sırada sorunlarla karşılaşınca canım sıkılıyor.

Daha büyük dosya hacimleri ile çalışan üyelerimiz olduğunu biliyorum. Fakat bu tarz sıkıntılar çıkınca insanın kafasında soru işaretleri oluşuyor.

Yeni excel versiyonlarında 1 milyon satır bulunuyor. Ama bu excelin bu kadar satır veriyi düzgün ve sorunsuz depolayacağı anlamına maalesef gelmiyor. Bu kadar satıra veri girip en hızlı çalışan DÜŞEYARA fonksiyonunu uyguladığınızda çoğu bilgisayarda excel yanıt vermiyor uyarısı alırsınız. Yüksek hacimli dosyalarda bana göre fonksiyon kullanmak pek akıl kârı değil. Makrolarla ve özet tablolarla sonuca gitmek daha akıllıca görünüyor.
 

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
6,167
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Yapmak istediklerinizi ayrı ayrı dosyalarda yapın yani stok takibini ayrı bir dosyada, üretim yönetimini ayrı bir dosyada, siparişleri ayrı bir dosyada tutun. Hatta gerekirse dosyaları 6 aylık yada her ay arşivleyin ve yeni bir dosya üzerinde devam edin. Önceki verilere ulaşmak istediğinizde arşive bakabilirsiniz.
 
Üst