Excelde ağ sorunu

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar kendi firmamızda çok hoş bi sistem var. ben exele döktüm bunları benim yapmak istediğim exelde bu dosyaya paylaşım vermek.

paylaşım verdim fakat bir pcde açıkken diğer pcler sadece salt okunur olarak açabiliyor dosyayı yazamıyor.

benim istediğim 3 pc var firmamızda 3 pcde yazabilsin yazmadan önce güncellesin yeter. yani salt okunur özelliği kalkacak analatabildiğim. eğer bu tarz bi şeyi exelde komutla yapabilirisek çok sevincem ve büyük bir yük üstümden kalkmış olucak.

bu sırada bir pc exelde o listeye kayıt yapacak.

diğer 2 pc sadece o yapılan kayıtlara açıklama ekleyecek yani çakışcak bi kısım yok anlatabildiysem sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
hallettim :)

ARAÇLAR / ÇALIŞMA KİTABINI PAYLŞATIR'ı işaretleyin bukadar. Şimdi bulmam gereken komut 15 saniyede bir sayfanın güncellenmesi yada bi buton yapıp bastığımda sayfanın güncellenmesi. Kapatıp açmadan karşıdaki pclerin ne yazdıklarını göremiyorum çünki.

Excel Vers. ve Dili
2003 english
kapatıp açmanıza gerek yok.. güncellemek için save/kaydet tıklamanız yeterli.

Excel Vers. ve Dili
2003 english
Bu konuda bir problem yaşıyorum. Aynı anda 4 pc den network üzerinde paylaşıma açılmış excel kitabını kullanıyoruz. Ancak, bazen dosya ismi ve tipi kendiliğinden değişiyor ve tekrar excel formatında açıp yeniden isimlendirmemiz gerekiyor. 3 pc excel 2000 kullanırken 1 pc excel 2003 kullanıyor. Version çakışması olabilirmi ? Problemi yaşamış ve çözmüş olan varsa önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.