Excelde Anket için istatistik hesaplama..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
Merhabalar..
Araştırma ödevim var ve 15soruluk bir anket hazırladım bu anket 2şıktan oluşuyor (a ve b)..
A şıkkına 40kişiden şu kadarı Bşıkkına şu kadar insan cevap vermiş ve bunun yüzdelik dilimi şuna karşılık gelmektedir şeklinde bir tablo hazırlamam gerekiyor.İstatistiksel olarak sonuçlarıda yüzde şeklinde grafik halinde nasıl gösterebilirim ve bu hesaplamaları nasıl yapabilirim ..
İkinci vize notum olacak bu çalışma lütfen yardımcı olun..
Şimdiden teşekkürler..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Küçük bir örnek dosya eklermisiniz..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
buyrun burda bi tablo var basit bir örnek olsun diye basit bir şekilde yazdım..
Şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
Kesinlikle bu çok teşekkür ederim . Ama bunu nasıl yaptığını anlatabilirmisin çünkü bir sürü deney sonuçları için yapıcam da..
çok teşekkür ederim..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Önce F2:G6 aralığına formülle yüzde hesaplamaları yapılır. Bu aralığı incelerseniz formülleri görebilirsiniz. Daha sonra Ekle menüsünden Grafiğe giriniz. Açılan grafik sihirbazından en üstte sütun işaretlidir, işaretli değilse işaretleyerek ileri butonuna basınız. Veri aralığına,

=Sayfa1!$F$1:$G$6

Yazdıktan sonra yine aynı ekrandaki sütunlar butonunu işaretleyiniz. Tekrar ileri butonuna basınız Grafik başlığı, x ekseni ve y ekseni başlıklarını yazınız daha sonra aynı menüdeki Veri etiketleri sekmesinden değeri işaretleyerek sona basınız.

Konuyla ilgili detaylı bilgi için linki inceleyiniz..

Excel Dersanesi

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
Çok çok çok çok teşekkür ederim .. bu siteyi fakültedeki arkadaşlarıma da ileteyim bilgilensinler biraz , onlarda benimle aynı durumda çünkü.. çok sağolun.. iyi ki varsınız artık rahatça uyuyabilirim sabah ilk işim bu grafikleri tamalamak olacak ..
çok teşekür ederim tekrar..
Iyi sabahlar..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın dominiz,

Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim. Hep beraber elimizden geldiğince bildiklerimizi paylaşıyoruz. Sizlere yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize.

İyi sabahlar..

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
ben de işim gereği istatistikle yoğun olarak ilgileniyorum. analizleriniz için spss programını kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Tez araştırmam için tablo yapmam istenildi. Spss programını kullanamadım Excell programında ekte koydugunuz gibi bir anket hazırlayıp yüzde olarak bunu cıkarmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. hangi formüller kullanılacak bir bilgim yok.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
çokk teşekkürler yaa gerçekten çok önemli bu excellde istatistik almak elinize sağlık

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
acill yardım !

merhaba arkadaşlar.. örneklem büyüklüğü 500 olan bir anket dönem projem var.
anketi spss programında sonuçlandırmak için spss çalışıyordum ancak bir arkadaşım excel ile daha kolay sonuç alabileceğimi söyledi.. excel ile detaylı anket istatistiği almak mümkün mü ? (46 soruluk bir anket ve her sorunun ortalama 5 şıkkı var ) yardımcı olursanız çok sevinirim

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30/07/2020
spssde yapılan çoğu şeyi exceldede yapmak mümkün örnek dosya göndedrirseniz arkaadaşların fikir vermeleri açısından faydalı olur.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
merhaba arkadaşlar.. örneklem büyüklüğü 500 olan bir anket dönem projem var.
anketi spss programında sonuçlandırmak için spss çalışıyordum ancak bir arkadaşım excel ile daha kolay sonuç alabileceğimi söyledi.. excel ile detaylı anket istatistiği almak mümkün mü ? (46 soruluk bir anket ve her sorunun ortalama 5 şıkkı var ) yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba,

Bu gibi durumlarda soru, bir örnek dosya ile desteklenir, siz eklememişsiniz, ancak tahmin üzerine bir örnek gönderiyorum,

A2:A64 aralığına sorularınızı,
B1:J1 aralığına cevap şıklarınızı,
B2:J64 aralığına alınan cevaplara göre X, yazınız.

M10'dan seçim yaparak grafiği oluşturun,

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007,türkçe
Anket sonuçlarını yüzdesel hesaplama

Merhaba bitirme projem için 45kişilik bir anket çalışması yaptım.Exceldeki bu verileri yüzdesel olarak hesaplayıp grafik ve tablo yapmam gerekiyor ama nasıl yapılacağı hakkında en ufak fikrim yok,yardımcı olabilir misiniz?Anketimi ekledim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Merhaba,
Yukarıdaki dosyalardan bahsediyorsanız altın üye olmanız gerekiyor çünkü site dahilinde saklanmakta.