excelde aynı kod varsa deger atama

Excel Vers. ve Dili
ne
kolay gelsin
örnek a1 de GS-029080005 bu yazıyor b1 de boş b2 de 10 tl
sayfa 2 de a1 veya başka yerde birden cok yerdede GS-0290800052 bu yazıyor yani aynı sey sayfa 2 ye örnek hemen yanına kodu aynı ise 10 tl yi yanına yazdırmak istiyorum mümkünmü
veya aynı sayfada benim için önemli olen 1525654 satırlık bir alanım var buda kodlarım var ama fiyat yok başka bir sayfada 19545 adet satırlı bir yervar ve orda da kod var fiyat var istedigim bu iki alanı konrtol edip kod la aynı olanlara fiyatı atıyacak bilmem anlatabilmimmi

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
örnek dosya koyarsanız daha açıklayıcı olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
ne
orner ektedir.

örnekte görülüyor geçi nedemek istedigim sayfa 2 de kodlar var a sutununda ordaki kodlara bakacak sayfa 1 de a sutununda aynı kod olanlara bakıp varsa f g h olabilir başka olabilir br sutuna fiyatını yazacak

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Bu şekilde deneyiniz.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A2;'burdan alacak ama yerler değişe'!A:C;3;0));
    "Bulamadım";DÜŞEYARA(A2;'burdan alacak ama yerler değişe'!A:C;3;0))
.

Excel Vers. ve Dili
ne
nasıl yapılacagını anlamadım kolonları yazayım dedim kodlar a ve b sayfasında a sutununda a sayfasında ı tablosuna alacak b sayfasında fiyatlar var ordada c sutunda

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Bu açıklamalarınızdan birşey anlaşılması zor. En azından ben anlayamadım.

Dosyanızla uyuşmayan açıklamalar yapıyorsunuz. Bizleri yanızda düşünüyor gibi işaretle açıklama yapmaya çalışırsanız sorunuz zor anlaşılır. Dosya ekleyerek açıklamalarınızı a sayfası ı tablosu vs... şeklinde değil. Gerçek bölgeleriyle uyuşan detaylı açıklamalar yapmanız gerekir. Ayrıca olmasını istediğiniz verilerden en az 3-4 tanesini manuel yapıp o şekilde açıklayınız.

.

Excel Vers. ve Dili
ne
ya kusura bakma ben ilk başta baktıgımda anlamadım denedim oldu eline koluna sağlık beni o kadar büyük bir dertten kurtardınki sana bunu anlatamam 15000 bin adet li bir liste var her ay güncelleniyor ve 250000 bin lik bir liste var ondada fiyat yok araçlarım var hangi araca falan olur gibi şimdi senin sayende ordaki numara fiyatlı listede varsa oraya fiytları yazıyor tekarar dan teşekkür ederim ..