Excelde bir tablodan belirli rakamda veri çekmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Resimdeki örnekteki gibi elimde 10 dokumacı, 5 düğümcü yardımcısı, 8 ramöz işçisi olsun,
Örneğin bu çalışanlardan 10 dokumacıdan 5 tanesini, 5 düğümcüden 2 tanesini, 8 ramöz işçisinden 3 tanesini seçip bir takım kurmak istiyorum. Bu takımı tüm kombinasyonlar için seçmem ve yanyana dizmem gerekiyor. Excelde bunu nasıl gerçekleştirebilirim?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
İlginiz için teşekkür ederim, benim yapmak istediğim; örneğin dokumacılardan 3 tane düğümcülerden 1 tane ve ramöz işçilerinden herhangi iki tanesini seçecek şekilde yanyana getirmek ve tüm ihtimalleri yanyana yazmak. yani belirli sayıda var olan çalışanlardan belirli sayıda seçim yapmak.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Cevap gelmemesi sorunuzun anlaşılmadığını gösterir. İhtimaller nasıl olacak ayrıntılı açıklayın, örnekler verin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhaba

Merhaba;
Benim yapmak istediğim; i (10) adet dokumacım var ise bunlardan j (5) tanesini seçmek, yanına k (8) adet kalite kontrolcüm var ise bunlardan l (4) tanesini rastgele seçip koymak ve böylece vardiyaya gelecek takımları oluşturmak. Anlaşılmadıysa tekrar açıklayabilirim. Saygılar.