Excelde eşleştirme problemi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 Türkçe
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlarımı sunuyorum, biliyorum sorunum basit gibi görünüyor, örnek içinde ifade ettim, eğer yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim. Bir türlü indis ile eşleştirme yapamadım. Teşekkürlerimle...

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Sorunuzu anlayamadım. Yapmak istediğinizi manuel olarak yapıp yollar mısınız?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 Türkçe
Merhaba, A ürününün durum1=üretim olup da, durum2=c olan satırına karşılık gelen tarihi otomatik çekmek istiyorum.Örneği güncelledim, şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Arkadaşlar yok mu bir çözüm önerisi olan?
Buyurun.

Kod:
Sub tarih_bul()
For i = 2 To [A65536].End(3).Row
If Cells(i, 1).Value = "A" And Cells(i, 3).Value = "ÜRETİM" And Cells(i, 4).Value = "C" Then MsgBox Cells(i, 2).Value
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 Türkçe
Teşekkür ederim, bunu formül ile yapamaz mıyız? Ben birçok sütundaki farklı kodlar için bu işlemi yapacağım sonuçta ve düşeyara gibi uzatacağım formülü.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
=+TOPLA.ÇARPIM((A2:A10="a")*(C2:C10="üretim")*(D2:D10="c")*(B2:B10))

herhangi bir hücrede uygulayın

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Ben birçok sütundaki farklı kodlar için bu işlemi yapacağım sonuçta ve düşeyara gibi uzatacağım formülü.

Merhaba,
Birçok sütunda bu işlemi(formülle) yaparsanız, dosya boyutunuz çok büyüyecektir. Bilginize.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
Birçok sütunda bu işlemi(formülle) yaparsanız, dosya boyutunuz çok büyüyecektir. Bilginize.
sayın dede haklı, vermiş olduğu makroyu haddime düşmeyek bir ekleme yapmak
istiyorum

Sub tarih_bul()
If Cells(i, 1).Value = "A" And Cells(i, 3).Value = "ÜRETİM" And Cells(i, 4).Value = "C" Then ActiveCell= Cells(i, 2).Value
Next
End Sub
kodu bu şekilde kullanırsanız , aktif olan hücreye istediğiniz değeri yazar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Bu konuda farklı çözümler bulunabilir. Örn. aşağıdaki kodu sayfanın kod bölümüne yazarsanız sonucu çift tıkladığınız hücrede görürsünüz.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Cells(i, 1).Value = "A" And Cells(i, 3).Value = "ÜRETİM" And Cells(i, 4).Value = "C" Then ActiveCell = Cells(i, 2).Value
Next
End Sub

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Teşekkür ederim, bunu formül ile yapamaz mıyız? Ben birçok sütundaki farklı kodlar için bu işlemi yapacağım sonuçta ve düşeyara gibi uzatacağım formülü.
sayın khaberdey sizin için hazırladığım ufak bir form şeklinde çalışma var, çalıştırıp fikrinizi söylermisiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 Türkçe
Sayın dEdE ve sayın kuvari gerçekten çok teşekkür ediyorum size beni mahçup ediyorsunuz. Benim esasında formülde diretmemin asıl nedeni, birbirinden farklı koda sahip ürünlerin operasyonlarının bitiş tarihini görmek içindir. Bizim sistemimizde, aynı operasyon farklı tarihlerde devam edebilir. Durum2 sütununda herhangi bir harf yazılı ise, yazılı olan satırın bağlı olduğu operasyon, o kod için bitmiş demektir, ona bağlı satırda da işlemin bitiş tarihi olacaktır. Bitiş tarihini işte biz sistemimizde ancak böyle yakalayabiliyoruz k, ben de listeleme yapacağım ve veriyi çekeceğim raporun formatı kesinlikle değişemeyeceği için böyle yapmak istedim, dosya boyutunun şişmesine katılıyorum. Ancak satır sayısı olsun da en fazla 50 olsun, çünkü ben bunu sadece bir ürün grubu için kullanacağım. Beni anlayışla karşıladığınız için tekrar teşekkürlerimi sunarım...