excelde küsüratları toplamdan hariç tutma

Excel Vers. ve Dili
Ofis 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-05-2024
arkadaşlar mrblar,

excelde bir sütunda yaklaşık 180-200 verim var bu verileri en altta topluyorum ama toplamda küsürat hatası veriyor. verilerim virgülden sonra iki hane gösteriyor ama dört haneli. toplama yaparkende virgülden sonra iki haneyi toplasın istiyorum hatada virgülden sonra dort haneyi toplamasından kaynaklı. toplam fazla cıkıyor. yardımcı olabilir misiniz

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
5-10 satırlık örnek bir dosya ile birlikte olması gerekeni belirtip eklerseniz daha hızlı yanıtlar alabilirsiniz.

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Merhaba,

Verileriniz gördüğünüz gibi virgülden sonra 2 basamak değildir. Bu yüzden sonuçları farklı alıyorsunuz. Bunun için yuvarlama fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Yada Seçenekler bölümünde,"Duyarlılık görüntülendiği gibi" seçeneğini işaretleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 365
24-05-2024
Merhaba,

Verileriniz gördüğünüz gibi virgülden sonra 2 basamak değildir. Bu yüzden sonuçları farklı alıyorsunuz. Bunun için yuvarlama fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Yada Seçenekler bölümünde,"Duyarlılık görüntülendiği gibi" seçeneğini işaretleyiniz.
virgülden sonra dört basamaklı esasen. ama iki basamak gorunuyor görünen iki basamaklı haliyle toplasın istiyorum. seçenekler seceneğini denedim. çözdü sorunumu cok tşk ederim cvp yazan tüm arkadaşlara