excelde mehmet yazan satırları 2. ücreye atma???

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Verilerinizin A sütununda olduğunu düşünürsek A1 hücresi için,

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(BUL("com.tr";A1));"";A1)
Formülünü kullanabilirsiniz.

Linkleride almak isterseniz,

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(BUL("com.tr";A1));"";KÖPRÜ("mailto:"&A1;A1))
Bu şekilde deneyiniz..

Not: Konu başlığında mehmet olarak belirtmişsiniz fakat soruda com.tr olarak, umarım soruyu doğru anlamışımdır..

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
evet

ama ben pointer la excel istediğim satırları seçip manuel olarak kes diyip 2 sütun a yapıstır yapmak istiyorum

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
evet

ama ben pointer la excel istediğim satırları seçip manuel olarak kes diyip 2 sütun a yapıstır yapmak istiyorum
Sorunuzu anlayamadım, örnek dosya ekleyerek açıklamanızı dosya üzerinde göstererek yaparsanız daha net cevap verebilirim.

CTRL F ( Bul menüsünden ) Aranan Değere com.tr yazınız ve Tümünü Bul butonuna tıklayınız, bu işlemden sonra bul menüsünün altında bulunan satırlar gözükür fare ile oraya tıklayarak CTRL A yapınız ve bütün satırları seçiniz, son olarak seçilen veriler A sütununda işaretlenmiş olacaktır bunlardan herhangi birinin üstüne fare ile sağ clik yaparak kopyala deyiniz daha sonra istediğiniz yere yapıştırınız.

İstediğiniz bumu?

.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2002
excelde satırlar var

örneğin

100 satır bir excel dosyası
birden fazla satır örneğin 20. 50. 70. satırı tıklayarak seçip copy paste yapmak istiyorum sağ taraftaki sütuna

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
excelde satırlar var

örneğin

100 satır bir excel dosyası
birden fazla satır örneğin 20. 50. 70. satırı tıklayarak seçip copy paste yapmak istiyorum sağ taraftaki sütuna
4. mesajıma ilave olarak açıklama eklemiştim yapmak istediğiniz bu şekildemiydi, ayrıca CTRL tuşuna basılı tutarak birden fazla satırı aynı anda seçebilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
ctrl ye basık tutarak seçiyorum 6 satır ama o 6 tanesinden fazla atıyor b sütununa

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
ctrl ye basık tutarak seçiyorum 6 satır ama o 6 tanesinden fazla atıyor b sütununa
Uygularken biryerde yanlış bir işlem yapıyor olabilirsiniz, ilk hücreyi seçtikten sonra CTRL ye basarak diğerlerini seçiniz, yada küçük bir örnek dosya ekleyiniz dosya üzerinde ben yapmaya çalışarak size açıklıyayım..

.