Excel'de zor toplama işlemi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhaba,

EXCEL DOSYALARI

1. dosyanın adı MAAŞ dosyası içeriği
ADI......TUTAR
B..........5
C..........6
E..........7

2. dosyanın adı PERSONEL dosyası içeriği
ADI........KATSAYI......TUTAR
B..............0,05..........5
C..............0,07..........6
E.............. 0,09.........7

YAPILACAK İŞLEM:
MAAŞ dosyasındaki tutar değeri her defasında değişmektedir.
Girilen değer PERSONEL dosyasındaki tutar bölümüne aktarılacak.
Yalnız sadece aktarılmakla kalmayacak, PERSONEL dosyasındaki mevcut değer ile,MAAŞ dosyasından gelen tutar değeri toplanacak. Örn;bu işlemde PERSONEL dosyasındaki tutar 10 yazmalıdır. Tekrar MAAŞ dosyasındaki tutar örneğin 20 olarak değiştirildi. Bu sefer PERSONEL dosyasındaki tutar 30 olmalıdır. Çünkü mevcut tutar değeri 10'du. MAAŞ dosyasından gelen tutar değeri 20 olduğu için toplanarak 30 oldu. Zaten buradaki püf nokta gelen değerin, her defasında mevcut değerle toplanarak güncellenebilmesi.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
örnek dosya ekleyin. vba ile çözü var tabiiki ama kolay soruları yerleşik fonksiyonlar ile yapmakta fayda var. makro ile çözmek gerekmiyorsa uygun altforumda örnek dosya ekleyerek tekrar sorun, daha çabuk cevap alırsınız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Yukarıda yapmak istediğim işlemi örnek verilerle anlatmak istemiştim. Excel dosyasını ekte gönderiyorum.

Excel Vers. ve Dili
OFİS XP TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-11-2020
anladığım kadarıyla bişeyler yapmaya çalıştım ekli dosyayı inceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
arkadaşın istediğini ben böyle anladım.Sarı olan renk işlem yaptım demek.İstediğiniz bumu.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhaba,
Cevaplar için çok teşekkür ediyorum.
Cevap gönderen arkadaşımız AKTAY27'nin ekli dosyayı inceledim. Gerçekten istediğim işlemi gerçekleşiyor. Fakat dosyanın VergiDilimi sayfasındaki E2 hücresine yazılan toplam sonuç eksik çıkıyor. Şöyle toplam 456,14 çıkması gerekirken, 456,13 çıkıyor. Yani toplam sonuç değerinin ondalık kısmı 1 eksik çıkıyor. Bir bakarsanız sevinirim.
Diğer cevap gönderen arkadaş mami68'in ekli dosyasına baktığımda vb kodu olmadan yapmış herhalde ve toplama işlemi yapmıyor. ETOPLA formülüne tekrar bakmak gerekiyor...

İyi Çalışmalar...