exceldeki ayraç autocad nasıl yapılabilir

Arkadaşlar konu yeri bura değil biliyorum ama internette bir türlü bulamadım umarım siz yardımcı olabilirsiniz

excelde ekle menüsünden şekiller // içerisinden ayraç sembolğ var ben bu sembolü autocad de kullanmak istiyorum nasıl yapabilirim

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Autocad olmadığı için deneyemedim ama şu şekilde deneyin.

Sol elinizle Klavyede sol taraftaki alt tuşuna basın , tuşu bırakmadan numerik tuşlardan 47 yazın ve Alt tuşunu bırakın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Arkadaşlar konu yeri bura değil biliyorum ama internette bir türlü bulamadım umarım siz yardımcı olabilirsiniz

excelde ekle menüsünden şekiller // içerisinden ayraç sembolğ var ben bu sembolü autocad de kullanmak istiyorum nasıl yapabilirim
Sembolü çizgi olarak kullanmak istiyorsanız çizmeniz, yada mevcut yazıyı özel lispler ile "expload" edip çizgi haline getirmeniz gerekir.
text içerisinde kullanacaksanız klavyeden "alt gr" ve "7" tuşlarına basarak yazabilirsiniz.
veya bu ve diğer tüm benzer semboller için windows "karakter eşlem" den istediğiniz sembolü seçip kopyala yapıştır şeklinde istediğiniz text içerisinde kullanabilirsiniz. tabi bazı özel karakterlerin düzgün gözükmesi için de autocad içerisindeki text formatının seçimle aynı yada benzer olması gerekir.

çizgi olarak kullanmak istiyorum

expload nasıl olduğunu bilmiyorum internetten araştırayım biraz

buradan yardımcı olabilirseniz sevinirim tşk

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
çizgi olarak kullanmak istiyorum

expload nasıl olduğunu bilmiyorum internetten araştırayım biraz

buradan yardımcı olabilirseniz sevinirim tşk
bunu çizgi olarak çok daha kolay şekilde çizebilirsiniz.

autocad kullanımı hakkında fazla bilginiz yok ise yapmanın en kolay yolu sembolü text olarak yazıp osnap menüden tüm seçenekleri aktıf hale getirip daha sonrada sembolün üzerinden line ve arc ile uygun şekilde çizmek.