Excel'den Excel'e Veriyi Güncellemek

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
İyi günler arkadaşlar,
Elimde GO programından alınan ürünlerin uzunca bir excel stok listesi var ve ben bu excel listesini başkalarının parça parça düzenlediği excel tablolarından otomatik veya rahat bir yönden güncellemek istiyorum burada ise değişmeyen tek şey ürünlere verilen kodlardır.
Mesela ürün kodu diyelim ADAPTOR1 , Ürün ismi (bazen düzeltilmesi gerekenler oluyor) 48 Volt Adaptör , atıyorum 200 adet vardı ve 50 adet satıldı. bunu başka bir arkadas takip ediyor ve excel tablosu olarak düzenleyip bana veriyor ben ise tek tek düzenlemek yerine otomatik veya fazla yorucu olmayan bir yol arıyorum. (Bu Tablo 2-3 Günde Bir Güncelleniyor) Resimde Örnek Bir Liste Var buradaki kayıtlar 100lerce ben örnek olsun diye elimle bir kaç tane yazdım ama ana mantık bu. parça listelerden ana listeyi güncellemek istiyorum bunları sayfa2 ye de atabiliriz farklı excel tablosundanda çekebiliriz

Yardımcı olacak arkadaşlara simdiden cok tesekkür ederim. :)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2002
office 2007
ben de benzer bir liste birleştirme için çözüm arıyorum... elimde iki ayrı liste var, her iki listede de aynı bilgiler var. A ve B listleri dersek. A listesindeki bir sütun bilgiyi B listesine eklemek istiyorum. Ama İsimlere göre olmalı.
ÖRNEK :
A listesi
Ahmet ATEŞ
Leyla ATEŞ
B Listesi :
Ahmet ATEŞ Bay
Leyla ATEŞ Bayan

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
@buklamania arkadaşım istersen resimlerle örnek ver kuru kuru anlatınca pek anlamı kalmıyor :)

Excel Vers. ve Dili
office 2002
office 2007
örnek listeler

Amacım iki listeyi birleştirmek. TC Numarasına göre iki listelerdeki sütunlar tek bir listede birleştirmek ve mükerrer kayıt olmadan.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
hiç mi bilen yok yada fikir verebilecek olan ?

Acayip zor bir soru. Deneyimli excel kullanıcılarını bu konuya bekliyoruz. Bende excel ön-giriş seviyesinde başladım.