excelden matlabe dosya atmak

arkadaşlar slm,
excel de yazdığım komutları kullanan bi dosyayı matlab e atmam mümkün mü acaba?
yardımcı olursanız sevinirim...

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sn onuryenilmez, ben Matlab kullanırken genellikle Matlab içinden Exceli çağırıyorum ama siz excel dosyası açıkken excelden Matlab'a göndermek istiyorsanız. Araçlar-Eklentiler-Gözat kısmından Matlab CD içindeki
<matlab>/toolbox/exlink eklentisini seçip tamamı tıklatın. Excel araç çubuğunda
Start matlab, putmatrix(Send data to Matlab) yazan bir çubuk gelecektir. Putmatrix ile verilerinizi Matlaba gönderebilirsiniz.

sn. fructose dediğinizi denedim fakat istediğim sonucu tam olarak alamadım...
excel de sözkonusu olan dosyayı m file olarak matlabe göndermemiz mümkün m?ü?
açıkçası bunu isteme nedenim de,matlab'de iki değiken için yaklaşık 300 değer kullanmak istemem...bu değerleri okutmaya çalıştığımda değerleri matlab matris olarak algılıyo ve işlem yapamıyo...bunu sormak için belki yanlış forumu kullanıyorum ama yardımcı olursanız minnettar kalırım...
saygılarımla

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Matlab Excel'den aldığınız verileri matris olarak alır ama bunun sorun teşkil etmemesi lazım, çünkü excelde bir matris gibi işlev yapar Excelde A1:C3 dediğiniz kısım 3x3 bir matristir.

Sn onuryenilmez, birde http://shum.huji.ac.il/cc/matl4newtb.html adresindeki Matlab Excel Builder dosyasını indirip kurmayı denermisiniz. Eğer buda olmazsa bana bildirin başka bir çözüm buluruz. Bu son verdiğim ile tüm verileri (grafiklerde dahil) değişkenleri ile excele atabiliyorsunuz, size yazmadan önce denedim,sorun olmadı. Umarım çözüm buluruz.

Excel ile bağlantılı her yardım için bence doğru forumdasınız ayrıca en hızlı yardım içinde doğru forumdasınız :D

sn. fructose ,
verdiğiniz adres görüntülenemediği için şu anda aynı eklentiyi başka adreslerden indirmeye çalışıyorum..sanırım problemi tam olarak anlatamadım,amacım excelde hazırladığım programı matlabe atmak..ilk cevaplarınızla bunu başardım fakat,programda 300 farklı değer için 300 farklı sonuç bulmam gerkiyo ama yazdığım formulde excelden transfer ettiğim değerlerin karesinin de alınması gerektiğinden,matlab iki matrisi çarpmaya çalıştığında matris tek sütündan ibaret olduğu için hata veriyor..ekte programı gönderiyorum,incelerseniz sevinirim..saygılarımla...

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Sn onuryenilmez, bu hatayı engellemek için matris boyutunu değiştirirseniz sorununuz düzelecektir. Matlabta Workspace kısmındaki değişkenleriniz aynı boyuta getirin bunun için değişkenlerinizi çift tıklatarak Size ve by yazan kısımları aynı yapın
Mesela
1 2
3 4 gibi 2x2 matrisinin size kısmına 3 by kısmında 3 yazarak

1 2 0
3 4 0 gibi bir boyuta getirerek bu hatanın önüne geçeceksiniz. Sizin matrisler 4x3 yada 3x4 gibi farklı olabilir siz bunları kendine göre ayarlarsınız.

Ayrıca Matlabın import kısmındanda veri alma sihirbazını çalıştırabilirsiniz. Dosya(File) menüsü altında excel dosyanızı seçin açılan pencerenin sağ tarafında önizlemedede excel verileriniz görünecektir finish butonuna bastığınızda Matlab bu verileri okuyacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007 türkçe
selamlar. matlabde m-file içerisine bir program yazdım. bunu matlabde çalıştırdığım zaman bana bir grafik veriyor. bu işlemi excelde nasıl yapabilirim? yani yapmak istediğim m-file da yazdığım sabit değerler, bazı değerler için tanım aralığı bu değerlere bağlı diğer değerler ile bunların grafiğinin çizimi vs. gibi işlemleri excel de yapmak. böyle bir şey mümkün mü, mümkünse nasıl yapabilirim?

teşekkürler.