Excel’den T.C. No ile Web’den çiftçi sorgula ve yazdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003 Türkçe
Benim yapmak istediğim Excel’de mevcut olan ( 5.500 kadar ) çiftçimden başvuru için gelen çiftçimin T.C. nosunu kopyalayıp açık olan (kullanıcı adı ve parola ile girmiş olduğum bir site) http://cks.tarim.gov.tr/CKS/TemelCKS/Raporlar/RaporPopUp.aspx sayfasına yapıştırmak, görüntüle butonunu tıklamak ve hazırlanan raporu yazdırabilmek. Forumdaki örneklere baktım ama kendime uyarlayamadım. (40. yaştan sonra Excel’e ve makrolara merak sardım ama yine de öğrenmenin yaşı yoktur diye düşünüyorum.) Bilmemek ayıp değil sanırım sormamak-öğrenmemek ayıp öyle değil mi?
Forumdaki üstatların ilgisini ve yardımını bekliyorum. Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
Arkadaşlar sanırım deneme yapılamadığı için (çünkü siteye kullanıcı adı ve parola ile girildiği için) çözüm önerisinde bulunmanız zor gibi. Haklısınız ama web sayfasına ait kaynak kodlar içinde Tc Kimlik no Textbox nın, Görüntüle ve Yazdır butonlarının isimlerini-adreslerini (örneğin txttckimlikno.Value=my data(1) veya görüntüleButton.Clik gibi) yazabilecek yol gösterebilecek arkadaşların-ustaların bu sitede olduğunu biliyor ve inanıyorum.
Selamlar saygılar.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Şükretmesini bilmeyenler isyan etmesini iyi bilirler."

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Ekte bir çalışma yaptım ama tabiki test edemedim. ufak tefek sorunlar çıkabilir ama onlarda halledilebilir. ekte ki dosyada sayfa1 de kaynağınızın gerekli bilgilerini işaretledim. siz bi deneyin hele belki işinizi görür yada geliştirilebiir.

Excel Vers. ve Dili
Excel'den çiftçi sorgula yazdır.

bduru;Ekte bir çalışma yaptım ama tabiki test edemedim. ufak tefek sorunlar çıkabilir ama onlarda halledilebilir. ekte ki dosyada sayfa1 de kaynağınızın gerekli bilgilerini işaretledim. siz bi deneyin hele belki işinizi görür yada geliştirilebiir.

Sayın bduru öncelikle ilginize teşekkür ediyorum. Dosyanızı indirdim ancak vba parola istiyor o yüzden kodlarınızı inceleyemedim. Dosyanızdaki Çiftçi Belgesi Sorgula butonunu tıkladığımda vba hata mesajı (Run-time error ‘91’: Object variable or Wiht block variable not set) veriyor.
İğne ile kuyu kazmaya devam edeceğim. Yine de ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Saygılarımla.
----------------------------------------------------------

“Şahsi çıkarlarını toplumun çıkarlarından üstün görenler her zaman kaybetmeye mahkûmdurlar.”

Excel Vers. ve Dili
İlginize teşekkürler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...