excel'den Word' e aktarma

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
herkese selam !!!
arkadaşlar forumda bu başlıktaki tüm konulara baktım ama istediğimi bulamadım. excelden worde sayıları aktarırken aralarına virgül ve bir boşluk bırakmasını istiyorum. konu ile ilgili örnek ekledim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Bu işlemi önce excel de yaparak sonra word e aktarmayı denermisiniz

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
yardımın için teşekkürler ziya arkadaşım, ama bendeki liste bayağı uzun bir liste...
=BİRLEŞTİR(A1;", ";A2;", ";A3) formülünde olduğu gibi A1,A2,A3 .... gibi tek tek seçmeden yapabilir miyiz? yani sütunu olduğu gibi seçip tek hamlede aktarabilir miyiz?

Excel Vers. ve Dili
office xp pro türkçe
Sayın egzell
aşağıdaki kodu vba penceresini açıp yapıştırın
ve bir butona kodu bağlayıp deneyiniz. denemeden önce dosyanızın yedeğini alınız. kolay gelsin iyi çalışmalar
yapacağınız işlem bundan sonra d2 deki veriyi kopyalayıp worde yapıştırmak olacaktır.

Kod:
Sub wordehazırlıkyap()
Dim son As Integer

son = Sayfa1.[A65536].End(3).Row
For i = 1 To son
k = k & Cells(i, 1).Value
k = k & ", "
Next
MsgBox k
Cells(2, 4) = k
End Sub

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Şöyle yapılabilir, hem xl de hem word de makroya bile kalmayabilir.
  • Exeldeki bu bilgileri kopyalayıp wordde Özel Yapıştır ile Biçimlendirilmemiş Metin şeklinde yapıştırılır.
  • Worde yapıştırılan bu bilgiler seçilir.
  • Bul Değiştir Özel karakterlerden Paragraf işareti seçilir ve ", " (Virgül ve Boşluk) ile değiştirilir.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba,

Şöyle yapılabilir, hem xl de hem word de makroya bile kalmayabilir.
  • Exeldeki bu bilgileri kopyalayıp wordde Özel Yapıştır ile Biçimlendirilmemiş Metin şeklinde yapıştırılır.
  • Worde yapıştırılan bu bilgiler seçilir.
  • Bul Değiştir Özel karakterlerden Paragraf işareti seçilir ve ", " (Virgül ve Boşluk) ile değiştirilir.
sayın necdet bey!!
yardımlarınız için teşekkür ederim. verdiğiniz yöntemi denemeye çalıştım ama özel karakterlerden paragraf işareti demişsiniz ama word' e yapıştırdığım sayılarda paragraf işareti yok.

(bu arada makroyu yazan abdi arkadaşa da teşekkür ederim ama makroyu kullanabilecek kadar excel bilgisine sahip değilim.formülle olursa çok iyi olur)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Paragraf işaretini görmeniz ya da görmemeniz önemli değil, ama yapılacak iş paragraf karakterini ", " (, ve Boşluk) ile değiştirmektir.

Basılmayan özel karakterleri görmek için Göster-Gizle ikonu vardır oraya basınca görürsünüz.

Ekteki dosyada nasıl yapılacağını anlattım, umarım bu sefer yararlı olur.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
şimdi anlaşıldı teşekkür ederim. hoşçakalın

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Güle güle, yine bekleriz valla.