excel'den word'e tablo aktarımı

çok fazla hesap tablosuyla calısıyorum bunları sonuç olarak bir kısmını özet, bir kısmını geniş olarak rapor icinde aktarıyorum.

benim istediklerim ve yaptıklarım söyle

1- Excelden bağlı tablo almak, bunu wordde kopyaladığım kısmı düzen> özel yapıştır> bağ yapıştır kısmından yapıyorum. Exceldeki tablodaki değişiklikleri word icinde ugrasmadan aktarıyorum.

2- değişken olmayan tabloları worde veritabanı çubugundan veritabanı ekle diyerek yapıyorum. Tablo eklendikten sonra excelle ilgisi kalmıyor

3- Diger bir sorun excellden düz metin icine sayı (herhangi bir hücre) almak. Bunu 1 deki gibi yapıyorum. A4 hücresindeki hücreyi bağ yapıştırla alıp paragraf icinde kullanıyorum. Ama sorun a4 hücresindeki sayı birşekilde excelde yer değiştirdiginde (a5 e geldiginde) bağlantı değişiyor sorun yaşıyorum. Excelde çalışma sayfaları arasında bu proplem yok kendi otomatik olarak düzeltmeyi yapıyor.

Özellikle 3. madde ve digerleri ile ilgli bilgilerini paylaşır yardımcı olursanız sevinirim.

tşkler linkler icin bu adres mektup birleştirme kısmını pek anlamadım o konuya bakacam ama benim işimi görürmü bilmiyorum.

şöyle anlatıyım 99 fatura olsun, 100 satırda A100de fatura toplamı var ben A100 deki rakamı aldım paragraf icinde bağ yapıştır olarak kullandım. Ama fatura sayısını diyelimki 105 e çıkardım toplam a106 a kaydı. Benim paragraf içindeki sayım hala a100 deki rakamı veriyor.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Önce Excel dosyanızda menü çubuğundan Ekle / Ad / Tanımla dan formül olan hücreyi tanımlayınız(Resim1). Daha sonra Excel dosyanızı kaydetip kapatınız.
Şimdi Word dosyanızı açın ve Veri kaynağı kısa yoluna tıklayınız(Resim2), açılan ekranda kaydettiğiniz dosyayı bulup aç a basınız. Gelen ekranda Excel de tanımladığınız örnek hangi sayfada ise onu seçip tamam a basınız.(Resim3)
Bu işlemleri yaptıktan sonra Excel dosyanızdaki formül olan hücreyi Word dosyanıza Özel yapıştır dan Bağ yapıştır ile yapıştırınız.
Biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir..

bu oluşturduğumuz "ad" ları word e bağ yapıştır yapma sansımız yok mu. Anladığım kadarıyla gene hücreleri birebir kopyala yapıştır yapıyoruz sizin anlattığınız sekilde .

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
tşkler linkler icin bu adres mektup birleştirme kısmını pek anlamadım o konuya bakacam ama benim işimi görürmü bilmiyorum.

şöyle anlatıyım 99 fatura olsun, 100 satırda A100de fatura toplamı var ben A100 deki rakamı aldım paragraf icinde bağ yapıştır olarak kullandım. Ama fatura sayısını diyelimki 105 e çıkardım toplam a106 a kaydı. Benim paragraf içindeki sayım hala a100 deki rakamı veriyor.

Merhaba,

Formüllü hücreyi bir kereye mahsus olarak bağ yapıştır ile word a kopyaladığınız zaman bu istediğiniz oluyor.