Excel'den Word'e veri aktarıp çıktı almak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007
Öncelikle Merhaba.

Aslında işin altından kendim kalkmak için çok uğraştım ama bir arpa boyu yol katedemedim. Özetle, sevkiyatını yapacağımız malların packing list'lerini excel ile hazırlayıp sonra her bir koli için koli içeriğine ilişkin bilgileri barındıran çıktıları yazıcıdan yazdırmamız gerekiyor. Her bir sevkiyatta 10000'in üstünde koli üstü basmak da dolayısıyla 1 hafta gibi bir süre alıyor. İşi bugüne kadar hep elle yaptım ama artık nasıl otomatiğe dökerim onu bulmaya çalışıyorum. ekte iki örnek dosya ve neyin ne olduğunu anlatmaya çalıştığım bir resim ekledim. Umarım yeterince açık olmuştur. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007
Cevap için teşekkür ederim. verdiğiniz linkleri inceliyorum.

Düzeltme: Bağlantılara bakıp kurcaladım ama benim istediğim formatı bu yöntemle yakalamak nasıl mümkün olur orasını çözemedim. Sadece sütunları word dosyasındaki hücrelerle eşleştirebiliyoruz anladığım kadarıyla. Başka bir yöntem sunabilecek bir arkadaş varsa memnun olurum.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007
Arkadaşlar istediğim şey oldukça karmaşık farkındayım ama bana yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olurum. Sütunlardaki girdileri öyle ya da böyle word e aktarmayı başarıyorum ama gösterdiğim örnekte de görüldüğü üzre ayrı sütunda birden fazla farklı türde bilgi var bunların hangilerini nasıl süzerim onu çözemiyorum. Web de okumadığım yerli yabancı döküman kalmadı. Bu konuda tecrübeli biri varsa ve bildilerini paylaşabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007
Makrodan anlamıyorum ama verdiğiniz linkleri inceliycem gerekirse makro öğrenicez galiba. Cevap için teşekkür ederim.