Excele dökümü verilen Kantar Raporu ile ilgili

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
Merhaba sayın hocalarım
ekli tablomnda araçları tartan kantarımın programında excele döküm alınabiliyo
fakat alınan döküm çok fazla sütundan ibaret ve sabit bir şablon gibi sütun sayıları veri yerleri hep aynı
ekli tablomda 16.03.2011 sekmesinde dün için aldığım rapor gözükmekte
benim sorum ise Dağılımlar sekmesinde renklendirerek belirttiğim yerlere 16.03.2011 de de renklendirdiğim sütunlardan veri çekmek
veri çekme kriteri ise Dağılımlar sekmesinin E1 hücresine yazılacak olan manuel yada açılabilir liste ile belirtilcek olan isimler. o isimleride 16.03.2011 sekmesindeki J sütunundaki Sevk yeri isimleri olucak.

ilk çözümde bunu formülle peşine makroyla çözümünü isteyecem.

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sorum ile ilgili ekleyeceklerim daha iyi anlaşılmasını sağlayabilir
şimdi ekleyeceğim çizelgede 16.03.2011 sekmesinde süzme uygulayıp J sütununda (Rize Belediyesi)ne göre sonuçlar görünüyo ben o sonuçların dağılımlar sekmesinde E1 sütununa "Rize belediyesi" yazarak formülle buldurmak istiyorum. (Renlendirmeler zaten hangi yerleri alacağını hatırlatmak için)
Kriter değer yada ifade 16.03.2011 sekmesinde J hücresine bağlı olup sonuçlar sekmesinde E1 e yazılacak.

aslında sorumun özeti sekmeden sekmeye veri listemele
püf nokta 16.03.2011 sekmesinden verileri alırken sadece T sütunundan veri çekerken sadece tarih kısmı alınacak --SOLDAN(.... böyle birşey kullanmıştım önce

sorumdaki 16.03.2011 sekmesi her gün aynı o biçimde mail geliyo bana ben çok detay girmeden sadece 4-5 sütunu ile işlerim oluyo. daha önceki 2009 daki kamyon dağıtım sorularım vardı hocalarım güzel formüllemişti
şimdi bir aşama daha ileri gitmek istiyorum. kantar rp. larını manuel yazardım sonuçlar alırdım şimdi bana gelen maile formülasyon yapıp çok çabuk biçimde sınıflamak analiz etmek.

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sorduğum sorumun cevabını farklı bir sekmede değilde sorduğum sekmenin kenarında kendim yapmaya çalıştım.
siz hocalarımdan öğrendiklerimi kullanabilip değiştirebileceğim çalışmanın yanında benzersiz sıralamayı formüllerinide kopyalayarak başarıya ulaştım.
hocalarım bugün yoğundu herhalde sorumla ilgilenemediler. ben kendi çözümümü eklemek istiyorum foruma faydası olabilir diye

yarın maille gelecek dosyada yeşil alana verileri kopyala yapuştır / Değerleri yaptıktan sonra V1 hücresine manuel sayı girerek sonuçlara ulaşılabiliyo

sayın hocalarımdan yapablmişmiyim yada daha kullanışı formülü olurmu diye yorum bekliyorum.

Ekli dosyalar