Soru Excel'in VBA Editörü Güncelleniyor mu?

bluefalcon

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.12.2025
Arkadaşlar merhaba,

Bugüne kadar yüzlerce kez bu platformu kullanarak birçok işimi çözdüm ve bu platformdaki kıymetli üstatlar sayesinde saatler alabilecek işlemleri dakikalar ve hatta saniyeler içerisinde Excel üzerinde tamamladım. Merak ettiğim bir husus var ve bu konuda yaptığım araştırma bir sonuca ulaşmadı maalesef ve sizlere danışmak istedim. Malumunuz Microsoft sürekli olarak güncellemeler, yeni uygulamalar çıkarıyor, Office uygulamaları da sürekli güncelleniyor. Excel 1987'de ilk çıktığından bu yana görüntü, eklenti, fonksiyon gibi bir çok gelişme yaşadı. VBA tarafı da bu yönde bir gelişme yaşıyor mu?

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Office2010 öncesi VBA6 vardı, sonrasında VBA7 var...... o da; 64 Bit Excel ile uyumlu olması açısından zoraki olarak geliştirildi, başka da bir güncelleme olmadı.

.

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba,
VBA6 dan VBA7 ye 2010 yılında güncelleme almış ve sonrasında Güvenlik güncellemeleri dışında bir güncelleme almamış gibi görünüyor.
Bu Bilgisayarda Office2019 yüklü ve aşağıda da görüleceği gibi v.7.1.1117 sonrası henüz bir değişiklik olmamış.

233135

bluefalcon

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
03.12.2025
Aslında şunu merak ediyorum. Tahmin edersiniz ki kodlama başlı başına esaslı bir iş. Tabi VBA excel üzerinde çalıştığı için Visual Basic, Java, C yada diğer uygulamalarla kıyaslamak hata olur. Yakın zamanda Win 11 çıktı ve sanıyorum bu rakamlar artarak devam edecek. Excel VBA birgün yetersiz kalarak farklı bir uygulamaya dönüşür mü?

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
"Google Sheets" kullanabilirsiniz.... Windows, Mac, Linux her türlü OS altında çalışır. Ücretsizdir, devamlı güncellenir....

.

bluefalcon

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
03.12.2025
Haluk Bey, çok haklısınız yaş gereği bana bu excel bilgisi ve sayenizde VBA tecrübesi ziyadesiyle yeterli olur. Bendeki sadece bir merak konusuydu ve uygulama platformu değiştirmek niyetinde de değilim, öneriniz için teşekkür ediyorum.