excell çalışma sayfasını gizlemek

Excel Vers. ve Dili
2003
Selam
Aynı klasör içinde farklı isimlere sahip birden fazla excell çalışma kitabı var...Ben bunların bir kısmının " görünmemesini/ gizli " olmasını istiyorum.Ancak klasik dosya gizle/ göster yöntemlerini herkes biliyor. Bu nedenle bu dosyaları bu şekilde gizlemenin hiçbir anlamı yok..
Sadece kitaplar içinde değişiklik yapılacağı zaman ( tarafımdan ) görünür hale getirip işi bitince nasıl tekrar çalışma kitaplarını gizli hale getirenilirim. Dosyalar bir server da ağ paylaşımına açık...Ağa giren kişiler sadece izin verilen çalışma kitaplarını görebilsinler. Gizlenen dosyaları göremesinler...
Teşekkürler...Saygılar...

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-04-2024
ağ üzerinde birçok insanın çalışması gereken bir dosyanın neden gizlenmesi gerektiğini anlamadım ama bu işlemi yapabilmeniz için en ideal yöntem klasör kilitleridir bunun için birçok program olmasına karşın daha basit bir şekilde yapayım derseniz en kolay yol çalıştırılabilir komut dosyası oluşturmak olacaktır. Bu dosyayı ilk çalıştırdığınızda Dosyalar diye bir klasör oluşturur içine gizlemek istediğiniz dosyaları koyun dosyayı tekrar çalıştırdığınızda gizlenecektir açmak için yine aynı dosyayı tıklarsınız sizden açmak için şifre ister şifreyi doğru girerseniz dosyalar açılır bu komut dosyasını gizlediğiniz klasör ya da directory içine alır çalıştırsınız işiniz bitince de tekrar oradan kaldırırsınız ekte ki komutları bir text dosya içine yazın ve uzantısını .bat olarak değiştirin kodlar içindeki ŞİFRE yazan yere şifrenizi yazın

cls
@ECHO OFF
title Folder Dosyalar
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Dosyalar goto MDDosyalar
:CONFIRM
echo Klasor kilitlensin mi?(e/h)
set/p "cho=>"
if %cho%==e goto LOCK
if %cho%==E goto LOCK
if %cho%==h goto END
if %cho%==H goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Dosyalar "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Sifreyi giriniz:
set/p "pass=>"
if NOT %pass%==ŞİFRE goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Dosyalar
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDDosyalar
md Dosyalar
echo Locker created successfully
goto End
:End

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Sayın EERKUT, bu kodu klasik tarzda mı çalıştırmak lazım. Modüle kopyaladım ancak çalışmadı ?

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
ekte ki komutları bir text dosya içine yazın ve uzantısını .bat olarak değiştirin kodlar içindeki ŞİFRE yazan yere şifrenizi yazın

demiş dikkatli okuyun module değil yazıyı iyi okuyun

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
2003
Üstadım çok teşekkür ederim...eline emeğine sağlık...Soruna gelince " insan ağ üzerinde çalışan dosyaları niye gizler ki? .......Ağda excell dosyalarını kullanan kullanıcıların sadece belli sonuçları (kendi birimleriyle alakalı )görmesi gerekiyor.verileri değil.....Ama meraklı bazı arkadaşlar bu dosyaları şifreli de olsa açmak ,için çaba harcıyor ve kimileri başarılı da oluyor!!!! galiba :D ...Hesaplama tabloları, veriler, stok, maliyet v.s birbirine bağlı kitaplardan oluşuyor....Bu sebeplerle herkes her türlü veriye ulaşmasın yada gereksiz yere şifreleri kırmak için uğraşmasınlar... İleri bir tarihte bütün bu verileri access geçirebilirsem zaten çok problem de kendiliğinden çözülecek...
Tekrar teşekkürler eline emeğine sağlık...