excell de hücre rengi arama

Excel Vers. ve Dili
2007
aynı konuyu vba bölümüne de yazdım ama fonksiyonla ilgili olabilir diye burayada aktarmak isedim.
arkadaşlar benim yapmak istediğim butona bastığımda inputbox çıksın ona girmiş olduğum sayısal değeri belli bir satırda arasın denk gelen değerin bulunduğu kolonda dolgu rengi örnek olarak sarı olan hücreyi arasın ve ve bulunan hücrenin sağındaki karşılık olan değeri versin..

umarım çok karışık olmamıştır. Koşullu düşeyarama gibi düşünün fakat aranılacak olan hücrenin dolgu rengi.

Lütfen bana yardımcı olun bu benim gerçekten çok önemli.

İlginiz için şimdiden hepinize teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2007
öncelikle bu kadar hızlı olan ilginize çok teşekkür ederim.

Vermiş olduğunuz linki inceledim fakat orada ki örneklerde koşula göre biçimlendirme yada biçime göre sıralama söz konusu benim istediğim ise biçimli olan hücreyi arama size konu olan örnek bir dosya gönderiyorum incelediğinizde çok daha iyi yorum yapabilrisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar yardımcı olun lütfen gerçekten benim çok önemli

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ev : Office Excel 2003
İş : Office Excel 2003
Merhaba;

Dosya içerisindeki açıklamadan yola çıkarak cevap buldum. Fakat dolgu rengi sarı olanı değil dolgu rengi olan satırın yanındaki değeri yazdırdım. Tabi aranacak değer sadece 8. satırda olacak ve sadece bir dolgu rengine sahip değer olacak aksi taktirde istediğiniz sonucu alamazsınız.
Yinede örnek olarak aşağıdaki kodu sayfa1 'in kod bölümüne uygulayınız.
Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim Bul As Range, Hücre As Range, U As Long
    If Not Intersect(Target, Range("E1")) Is Nothing Then
    Set Bul = Rows("8:8").Find(What:=Target, LookAt:=xlWhole)
    If Not Bul Is Nothing Then
    For U = 2 To Bul.Row
        If Cells(U, Bul.Column).Interior.ColorIndex > 0 Then
            Range("E10") = Cells(U, Bul.Column + 1)
        End If
    Next
    End If
    End If
End Sub
en azından bir fikir vereceğini düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşım süpersin gerçekten de aradığım tam olarak buydu senden son bir ricam ols, bu koda birde aradığı kolonda eğer sarı renk yoksa bir msgbox çıkararak "bu değer de kriter yok" dedirtebilirmiyiz. Birde bu kodda kolonda sadece bir dolgu varsa istediğini veriyor. Birkaç rengin arasından sarı olanı nasıl seçtirebiliriz.

Sana ne kadar dua etsem azdır emeklerine sağlık..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşkar bu seviveye kadar getirdik sonunuda yardımlarınız ile getirelim lütfen yardımcı olun

şimdiden ilginize teşekkürler.

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
arkadaşım süpersin gerçekten de aradığım tam olarak buydu senden son bir ricam ols, bu koda birde aradığı kolonda eğer sarı renk yoksa bir msgbox çıkararak "bu değer de kriter yok" dedirtebilirmiyiz. Birde bu kodda kolonda sadece bir dolgu varsa istediğini veriyor. Birkaç rengin arasından sarı olanı nasıl seçtirebiliriz.

Sana ne kadar dua etsem azdır emeklerine sağlık..
Rica ederim.

İstediğiniz şekilde kodu uyguladım. Fakat aynı hücrede sarı renkten bir tane olmalıdır.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim Bul As Range, Hücre As Range, U As Long
 [COLOR=Red]   If Intersect(Target, Range("E1")) Is Nothing Then Exit Sub[/COLOR]
  [COLOR=Red]  Range("E10") = ""[/COLOR]
    Set Bul = Rows("8:8").Find(What:=Target, LookAt:=xlWhole)
    If Not Bul Is Nothing Then
    For U = 2 To Bul.Row
        If Cells(U, Bul.Column).Interior.ColorIndex = 6 Then
            Range("E10") = Cells(U, Bul.Column + 1)
        End If
    Next
[COLOR=Red]        If Range("E10") = "" Then MsgBox "Bu değer de kriter yok !", vbCritical, "Sn : " & Application.UserName[/COLOR]

End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007
peki yapamamızın nedeni istediğim şey vba mantığına aykırı bir durm mu istedim yoksa yapılması için zaman mı gerekir uğraşmak gerekir gibi bir durum mu;?

Excel Vers. ve Dili
2007
çok özür dilerim ben yazdığını yanlış anlamışım tamam şimdi anladım sarı renk iki tane olduğunda yazılan değere en yakın olan hücreyi seçiyor onu bir önceki koddan denemiştim. tamam canım 10 tane farklı renkten sarı renk olanı bulup versin yeter bana. gerçekten ellerine sağlık allah razı olsun..

Beni büyük sıkıntıdan kurtardın dostum çok saol..

ben bu satır numarısını 8:8 olan yeri değiştirebilirm dimi bir sıkıntı olmaz örnek olarak 20:20 veya 35:35 yeterli olur mu?

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
peki yapamamızın nedeni istediğim şey vba mantığına aykırı bir durm mu istedim yoksa yapılması için zaman mı gerekir uğraşmak gerekir gibi bir durum mu;?
Excel de verilerin düzenli olmasına göre yapılmayacak bir şey yok. Yeterki verileriniz raporlamaya uygun olsun. Yazdığım kod aynı sütun içinde (0,1 içeren sütun) yani G sütununda yada arattığınız rakama göre değişken olan sütunda sadece bir tane sarı renkte satır olmalı. Çünkü döngü ilk bulduğu sarı renkli satırın yanındaki değeri alır. Eğer birden fazla sarı renkte satır olursa işleminiz sağlıklı çalışmaz. Sarı renk ve sarı renkten farklı dolgu renkleri varsa sadece sarı renkli satırı işleme alacaktır. Diğer dolgu renkleri bu döngüde işleme alınmaz. Dikkat ederseniz kırmızı ile işaretlemiştim yenilediğim kod satırlarını.

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
çok özür dilerim ben yazdığını yanlış anlamışım tamam şimdi anladım sarı renk iki tane olduğunda yazılan değere en yakın olan hücreyi seçiyor onu bir önceki koddan denemiştim. tamam canım 10 tane farklı renkten sarı renk olanı bulup versin yeter bana. gerçekten ellerine sağlık allah razı olsun..

Beni büyük sıkıntıdan kurtardın dostum çok saol..

ben bu satır numarısını 8:8 olan yeri değiştirebilirm dimi bir sıkıntı olmaz örnek olarak 20:20 veya 35:35 yeterli olur mu?
Cümlemizden razı olsun. Valla bir sorunuzu yanıtlamadan diğerini soruyorsunuz. Maşallah. :) Sıkıntı olmaz deneyin. Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2007
:eek:k:: çok teşekkürler :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

daha soru sormuyorum :)

hatta cevabı yazmak içinde bekledim :)

:hey:

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar şu anda tabloya son hali verdik ama çizelgede değişklikler de oldu.

Tablo son hali ek'tedir.

Önceki kodu incelediğinizde değer 8. satırda aranıyor ve bulunana sarı renkli yerin bir yanındaki değeri veriyordu.Şu anda değişikliğe göre bulunan sarı rengin sabit olan AC sütunundaki karşılığı vermesini istiyorum. Eğer bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. İlginize şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
sn usubaykan ne varsa sende var hocam olaya hakimsin :)
Merhaba;

Dosyanızı inceledim. Fakat verileriniz birbirine benziyor. Mesela 2,7'den 14 adet var. Hangisini bulacak hangisini getirecek istediğiniz sütundan?. Bulunan 2,7 rakamları sarı renkli değil. İlk değer olarak sarı renksiz olan değeri buluyor ve uyarı mesajı veriyor. O yüzden verilerinizi düzenlemeniz gerekebilir. Mesela 2,7 yerine 2,7a sonrakine 2,7b .... ve devamı şeklinde düzenlemeniz mümkün mü?

Excel Vers. ve Dili
2007
sanırım ortada yanlış anlaşılma var. 23. satırda aranan değer hangi kolonda denk geliyor ise o kolonda sarı renkli hücre bulunuyor ve o sarı renkli hücrenin satır karşılığında ac kolonda ki satır dğeri ekrana getirilir.
umarım anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
2007
örnek olarak w21 ve x22 ve y24 de 5.0 değeri var bu değerlerin her biri ayrı kolonda 23. satırda bulunan değer 12,13 veya 14 olabilir. sonuçta aranan değer 23. satırda 1 tane var ve o kolonda da bir tane sarı hücre var.
umarım daha faydalı olmuştur.