Exe den veri almak

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar veritabanında a sütunu plakalar b sütunu sözleşme bitimi. Yapmış olduğum userformda şunu yapmaya çalıştım. Textbox1 Gelir.exe TextBox1 den plaka no alacak. TextBox1 Change olayına bağlı olarak TextBox2 TextBox1 deki plakayı ver tabanında arayıp plakanın yazılı olduğu sütunun bir sağındakihücreyi görüntüleyecek. TextBox3 ise TetBox2 Change ile eğer tarih bu günden öncesine aitse sözleşmesi bitti yazacak eğr bu günden sonrası ise bilet ver yazacak

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Gelir.exe yi biraz daha açarmısınız. Bu başlı başına bir programmıdır? kullanım amacı nedir?

Excel Vers. ve Dili
Exel2003
Visual basic ile hazırlanmış

3 adet texbox u olan bir program. İsterseniz eklerim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Dosya eklemeyi unutmuşum.

Dosyayı ekledim. Gelir exe küçük bir program. Oto bilet için Programdaki TextBox1 de plaka yazılı oluyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Ek

Arkadaşlar ben birşeyler yapmaya çalıştım ama eksik oldu. 1.si Taih hususunda [D1] hücresindeki tarihi bu hücrenin yerine bu günkü tarihi baz alacak şekilde değiştirmek lazım. Bir de gelir.exe programındaki textBox1 den plakayı yaptığım formun TextBox1 ine aktarabilirsem CommandButtonu kaldırmam gerekir ve Change olayına kurgu yapmam gerekir. Şu anda Change olayını yazınca plakanın tamamını girmeden çalışmaya başlayınca sorun oluyor.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Textbox1 e aşağıdaki kodu kopyalayın.

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
say = WorksheetFunction.CountIf([a:a], TextBox1)
If say = 0 Then Exit Sub
sat = WorksheetFunction.Match(TextBox1, [a:a], 0)
TextBox2 = Cells(sat, "b")
If Cells(sat, "b") > Date Then
TextBox3 = "BİLET VEREBİLİRSİN"
Else
TextBox3 = "SÖZLEŞMESİ BİTTİ"
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Bir kısmı tamam

Sn Leventm teşekkür ederim. Exel için yazılan kısım kusursuz. TextBoks1 e yazarak bilgi girince tamam Biz TextBox1 e Gelir.exe nin textBox1 inden nasıl dış veri alacağız. Dosya yolu C:\Program Files\Gelir\Gelir.exe Belki ben hatalıda yazmış olabilirim. Eğer programın kendi gerekirse size gönderebilirim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Biz TextBox1 e Gelir.exe nin textBox1 inden nasıl dış veri alacağız. Dosya yolu C:\Program Files\Gelir\Gelir.exe Belki ben hatalıda yazmış olabilirim. Eğer programın kendi gerekirse size gönderebilirim.
Bu konuda fikrim yok. Eğer yapılabiliyorsa gelir.exe den verileri excele gönderip buradan istifade edilebilir yada gelir.exe programının databaseine ulaşmak gerekecektir.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Sağolun

Private Sub TextBox1_Change()
TextBox2=ClearContens
TextBox3=ClearContens

say = WorksheetFunction.CountIf([a:a], TextBox1)
If say = 0 Then Exit Sub
sat = WorksheetFunction.Match(TextBox1, [a:a], 0)
TextBox2 = Cells(sat, "b")
If Cells(sat, "b") > Date Then
TextBox3 = "BİLET VEREBİLİRSİN"
Else
TextBox3 = "SÖZLEŞMESİ BİTTİ"
End If
End Sub
Bilgileriniz için teşekkür ederim.Kodu yukardaki şekilde değiştirdim artık kalmasın diye. Sanıyorum böyle daha iyi.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Eyvallah

Emeğine sağlık