exelde import düzeni acill

Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba arkadaşlar elimde mailinglerden topladıgım mail dataları var txt formatında yanyana falan. Mailing programlar tek satırda alt altta dosya kabul ediyor haliyle benim elimdeki dataya alt alta yapmam lazım.

örnğin bu şekilde elimdekiler ;

info@teknikaotomasyon.com; info@prodeksan.com; pazarlama@prodeksan.com; info@teknolojibarkod.com; bilgi@prokontrol.com.tr; info@birlikotomasyon.com; info@masotomasyon.com; info@asis.com.tr; ..................................
...........................................

buşekilde yapabilirmiyim exelde yardımcı olursanız seviinireim yada başka bi programda
info@teknikaotomasyon.com
info@prodeksan.com
pazarlama@prodeksan.com
.
.

.
.
.
.
.

E

ExcelF1

Misafir
Verilerinizde bir standartlık olmadığından tam kod yazmak pek mümkün olmuyor.

Verinizi A1'e koyun. Aşağıdaki kodu bir butona atayın ve tıklayıp sonucu gözlemleyiniz.

Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
a = Len([A1])
For b = 1 To a
If Mid([A1], b, 4) = ".com" Then
[A65536].End(xlUp).Offset(1, 0) = Mid([A1], 1, b + 4)
[A1] = Mid([A1], b + 5, a)
b = 1
End If
Next
End Sub

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
merhaba arkadaşlar elimde mailinglerden topladıgım mail dataları var txt formatında yanyana falan. Mailing programlar tek satırda alt altta dosya kabul ediyor haliyle benim elimdeki dataya alt alta yapmam lazım.

örnğin bu şekilde elimdekiler ;
info@teknikaotomasyon.com; info@prodeksan.com; pazarlama@prodeksan.com; info@teknolojibarkod.com; bilgi@prokontrol.com.tr; info@birlikotomasyon.com; info@masotomasyon.com; info@asis.com.tr; ..................................
...........................................

buşekilde yapabilirmiyim exelde yardımcı olursanız seviinireim yada başka bi programda
info@teknikaotomasyon.com
info@prodeksan.com
pazarlama@prodeksan.com
.
.

.
.
.
.
.

Text dosyasından küçük bir kaç satırlık örnek verseniz olay daha iyi anlaşılacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2007
ekran görüntü atıyorum
arkadaşlar txtde olan exeldede atabilirim farketmez ortak özellikleri hepsinin arasında noktalıvirgül var exelde formülü varmı bunun noktaluvirgüle bakıp bi alt satıra atıcak veriyi
yani böle ham veri txt şuan exelde oldugunu düşünün

[/url][/IMG]

yazcagımız formülle bana bööle çıkdı yapıcak

[/url][/IMG]

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
ekran görüntü atıyorum
arkadaşlar txtde olan exeldede atabilirim farketmez ortak özellikleri hepsinin arasında noktalıvirgül var exelde formülü varmı bunun noktaluvirgüle bakıp bi alt satıra atıcak veriyi
yani böle ham veri txt şuan exelde oldugunu düşünün
[/URL][/IMG]

yazcagımız formülle bana bööle çıkdı yapıcak

[/URL][/IMG]
Text dosyasının içeriğini eklemişsiniz.
Necdet Beyin 4 nolu mesaj doğrultusunda Buraya text dosyasının kendisini ekleyin.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
dediğiniz şekildede koydum
Bu konu baya uzayacağa benziyor.
ben dosyanızı ekliyorum hem sayfadan verileri alıyor hemde text dosyasından verileri alıyor. ekli dosyayı inceleyiniz.

not:
Ben olsaydım soruyu şöyle sorardım.
Ekli text dosyasındaki verilerle ilgili mail adreslerini A sutununa ayırarak aktarılmasını nasıl sağlarız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
teşekkür ederim a stununa eklediğim herşeyi b sutununda alt altta yazıyor çok teşkkr ederim aradıgımda buydu anlatamadım kusura bakmayın

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
teşekkür ederim a stununa eklediğim herşeyi b sutununda alt altta yazıyor çok teşkkr ederim aradıgımda buydu anlatamadım kusura bakmayın
Text dosyasını ekleseydiniz ayrıca excele alma zahmetinden de kurtulmuş lurdunuz.

İlk mesajınızdan itibaren söylemek istediğimiz buydu.