faaliyet raporu oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
merhaba, soruyu aslında ekte verdiğim excel dosyasında açıklama kısmı oluşturarak sordum. Genel olarak tarif gerekirse, bir sayfada bir koşul sağlanınca, diğer bir sayfada yer alan kişinin kaç kere adının geçtiğini bulmak.
önce eğer daha sonra da eğersay komutunu kullanarak yapmaya çalıştım ama olmadı....

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
faaliyet sayfası F sütunundaki formülünüzü aşağıdakiyle değiştirin

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(G3;PERSONEL!A2:B14;2;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(G3;PERSONEL!A2:B14;2;YANLIŞ))

performans sayfası C sütununa

=TOPLA.ÇARPIM((FAALİYET!$C$3:$C$10="TAMAMLANDI")*(FAALİYET!$F$3:$F$10=$B2))

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
merhaba
faaliyet sayfası F sütunundaki formülünüzü aşağıdakiyle değiştirin

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(G3;PERSONEL!A2:B14;2;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(G3;PERSONEL!A2:B14;2;YANLIŞ))

performans sayfası C sütununa

=TOPLA.ÇARPIM((FAALİYET!$C$3:$C$10="TAMAMLANDI")*(FAALİYET!$F$3:$F$10=$B2))
uğraşınız için teşekkürler dediklerinizi yaptım ama sonuç alamadım. Öncelikli olarak birinci formülün faaliyet sayfasında F sütununa yazılmasını söylemişsiniz. Oysa F sütununda personelin adı soyadı yazılı ve bu değerler yandaki sicil numarasından otomatik olarak gelmekte. Dolayısıyla ilgili sütun meşgul. Benim gönderdiğim excel sayfasında performans adetleri de ad soyaddan değil sicil numarasındaa hareketle hesaplanmaktadır.Çünkü aynı ada ve soyada sahip birden fazla kişi olabilir. Oysa sicil no tekdir. İyi çalışmalar,

yardımlarınızı bekliyorum...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
sicil noya göre istiyorsanız aşağıdaki şekilde deneyiniz.

=TOPLA.ÇARPIM((FAALİYET!$C$3:$C$10="TAMAMLANDI")*( FAALİYET!$G$3:$G$10=$A2))

faaliyet saydası F sütunundaki önerdiğim formül #YOK hatası almamanız içindi!