Soru Farklı değişkenlere göre veri alma

Excel Vers. ve Dili
İngilizce
Merhaba,

Bir dosya hazırlıyorum belli bir yere kadar geldim ancak daha ileriye gidemiyorum.

Aşağıdaki formül ile istediğim veriyi aldım. Ancak Sheet4'deki tarihi değiştirdiğim zaman verilerinde değişmesini istiyorum. Tarih filtresini beceremedim yardım edebilecek bir üstadın desteğini bekliyorum. :)

=INDEX(Sheet1!$C:$C;MATCH(Sheet4!$A4&Sheet4!B$3;Sheet1!$A:$A&Sheet1!$B:$B;0))

Dosya ektedir.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Sayın @Can Kacar
Forumumuza hoşgeldiniz.
Aşağıdaki formülü B4 hücresine uygulayın, kopyalayıp sağa doğru yapıştırın.
=INDEX(Sheet1!$C$2:$AH$6;MATCH(B$3;Sheet1!$B$2:$B$6;0);MATCH($B$1;Sheet1!$C$1:$AH$1;0))

Excel Vers. ve Dili
İngilizce
Sayın @Can Kacar
Forumumuza hoşgeldiniz.
Aşağıdaki formülü B4 hücresine uygulayın, kopyalayıp sağa doğru yapıştırın.
=INDEX(Sheet1!$C$2:$AH$6;MATCH(B$3;Sheet1!$B$2:$B$6;0);MATCH($B$1;Sheet1!$C$1:$AH$1;0))
Çok teşekkür ederim yardımınız için ancak bir detayı eklemeyi unutmuşum afedersiniz datada çok fazla kişi olacak o yüzden aslında üç değişken oluyor tekrar ekliyorum. Biraz öncekine bir kişi eklemiştim şimdi iki kişi olarak ekledim ancak orada binlerce kişi olacak :)

Ps: 1 Yazan yerlere kişi bilgileri gelecektir.

Dosya ektedir.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
DİZİ Formül olarak B4 Hücresine uygulayın, sağa ve aşağıya doğru ihtiyacınız kadar kopyalayıp yapıştırın.
Formülyapısı 100Bin satırlıktır.
=INDEX(Sheet1!$C$2:$AH$100000;MATCH($A4&B$3;Sheet1!$A$2:$A$100000&Sheet1!$B$2:$B$100000;0);MATCH($B$1;Sheet1!$C$1:$AH$1;0))

Not:
DİZİ FORMÜL YAZILIŞI:

Formül hücreye girildikten sonra ENTER tuşuna basmadan, CTRL ve SHIFT tuşlarına birlikte basılı tutarken ENTER basılır.
Formülün başında ve sonunda { ...... } Kaşlı ayraç (parantez) işaretleri çıkar.
Bu işaretleri elle yazarsanız formül doğru çalışmaz.Veya Formülü hücreye yazdıktan sonra hücreyi seçip F2 tuşuna basarak formül yazılan hücrenin içindeyken
CTRL ve SHIFT tuşları birlikte basılı tutarak aynı anda ENTER tuşuna basın.
Formülün başında ve sonunda {.......} şeklinde Kaşlı ayraç (parantez) işaretlleri çıkar.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Excel Vers. ve Dili
İngilizce
Alternatif olarak makro ile yapılmış dosyayı incelermisiniz.
http://dosya.co/9bcz253sip8c/3_koşullu_veri_aktarımı.xlsm.html
Teşekkür ederim emeğine sağlık. @yanginci34
Çekebildiğim data ekteki gibi buna uyguladığım zaman pek olmadı statistics kısmında işime yarayacak olan bazı verileri sheet4'te b3'den başlayarak örneğin 10 tanesini ekleyeceğim datadan o verilerin kişi bazlı olarak gelmesini istiyorum.

Ps: Object'te kullanıcı bilgileri yer alıyor

Dosya