Arkadaşlar bir dosyadan başka bir dosyaya veri aktarma üzerine araştırma yaparken aşağıdaki kodları buldum ve bunlar üzerinde değişiklikler yapıp kullanmaya çalıştım.
Ancak halledemediğim bir sorun var.
Bir çok kullanıcının kullandığı farklı dosyalar var ve ben onları tek bir dosya altında ayrı sheetler olarak toplamak istiyorum. Bu süreklilik arzeden bir iş. (aynı sheet her gün güncellenerek aktarılacak ve bu bir çok farklı dosyadan olacak)
Aşağıdaki kodları kullandığımda dosyaya aktarılmış olan sheet siliniyor yeni kullanıcının aktardığı kayıt ediliyor. Aynı sheet ismi ile aktarılmış bilgilerse silinmesinin ve yeni hali ile yüklenmesinin sakıncası yok ancak farklı dosyadan farklı sheet ismi ile aktarılanı dosyaya ilave etmeli.
Elbette ben her dosya için sheet isimlerini içeren farklı makroları dosyalarına koyacağım.
Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var ve çok acil.
NOt: Her dosyanın kendine özgü bir yapısı var. Ancak tüm sheetleri birbirine benzetmem gerekiyor. (aynı başlık altında olanları bir araya toplamam gerekiyor ve o sheetteki bütün bilgilere ihtiyacım bulunmuyor) Bunun için nasıl bir ekleme yapılabilir. Mesela; aktarma yapılacak bir dosyadaki c1 hücresi aktarılacak dosyada a1 e yazılmalı. bir başka dosyadaki d1 hücresi a1 ye yazdırılmalı. Bir tane örnek koyaranız onu çoğaltabileceğimi düşünüyorum. (Aşağıdaki makroda tüm sayfayı aktarıyor)
Set wb = ActiveWorkbook
MyFolder = "E:\DOSYA"
MyFile = "BK.xls"
Set FSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
If Not FSO.FolderExists(MyFolder) Then
FSO.CreateFolder (MyFolder)
End If
Sheets(Array("AK")).Copy
Set wb1 = ActiveWorkbook
wb1.SaveAs Filename:=MyFolder & "\" & MyFile
wb1.Close
wb.Activate
Set wb = Nothing
Set FSO = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Ancak halledemediğim bir sorun var.
Bir çok kullanıcının kullandığı farklı dosyalar var ve ben onları tek bir dosya altında ayrı sheetler olarak toplamak istiyorum. Bu süreklilik arzeden bir iş. (aynı sheet her gün güncellenerek aktarılacak ve bu bir çok farklı dosyadan olacak)
Aşağıdaki kodları kullandığımda dosyaya aktarılmış olan sheet siliniyor yeni kullanıcının aktardığı kayıt ediliyor. Aynı sheet ismi ile aktarılmış bilgilerse silinmesinin ve yeni hali ile yüklenmesinin sakıncası yok ancak farklı dosyadan farklı sheet ismi ile aktarılanı dosyaya ilave etmeli.
Elbette ben her dosya için sheet isimlerini içeren farklı makroları dosyalarına koyacağım.
Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var ve çok acil.
NOt: Her dosyanın kendine özgü bir yapısı var. Ancak tüm sheetleri birbirine benzetmem gerekiyor. (aynı başlık altında olanları bir araya toplamam gerekiyor ve o sheetteki bütün bilgilere ihtiyacım bulunmuyor) Bunun için nasıl bir ekleme yapılabilir. Mesela; aktarma yapılacak bir dosyadaki c1 hücresi aktarılacak dosyada a1 e yazılmalı. bir başka dosyadaki d1 hücresi a1 ye yazdırılmalı. Bir tane örnek koyaranız onu çoğaltabileceğimi düşünüyorum. (Aşağıdaki makroda tüm sayfayı aktarıyor)
Set wb = ActiveWorkbook
MyFolder = "E:\DOSYA"
MyFile = "BK.xls"
Set FSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
If Not FSO.FolderExists(MyFolder) Then
FSO.CreateFolder (MyFolder)
End If
Sheets(Array("AK")).Copy
Set wb1 = ActiveWorkbook
wb1.SaveAs Filename:=MyFolder & "\" & MyFile
wb1.Close
wb.Activate
Set wb = Nothing
Set FSO = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
End Sub