Farklı kaydet sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Sitede birkaç örneği var ama ben biraz daha basitleştirmek istiyorum.Sorunumu örnek dosyada açıklamaya çalıştım.İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
klasör yolu belirtir misiniz_?
bir butuna atansa daha mantıklı yoksa dosyada değişiklik yapamazsınız. ama baskı önizlemeye yazılabilir kod

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
klasör yolu belirtir misiniz_?
bir butuna atansa daha mantıklı yoksa dosyada değişiklik yapamazsınız. ama baskı önizlemeye yazılabilir kod
Hocam klasör yolu E:/Belgelerim/Giden evrak
Kodun buton olması birşeyi değiştirmez ben sadece hızlı başlata yapılabilirmi derken öğrenmek amaçlı sormuştum.Birde şöyle birşey var bazen giden evrakların içinden daha önce "A...." kurumuna gönderilen bir evrakı tarihini güncelleyip başka bir kuruma göndermemiz gerekiyor.Yani ben önceden gönderdiğim evrakı tekrar açıp düzeltmeleri yaptıktan sonra yeni haliyle kaydetmek için butonun bütün evraklarda olması gerekiyor.o yüzden bir buton değilde hızlı başlat düğmesi olması daha mantıklı diye düşünüyorum.buton olursa da evrakın buton ile birlikte kaydedilmesi lazım.İlginiz için teşekkürler.

Son düzenleme:
İ

İhsan Tank

Misafir
Hocam klasör yolu E:/Belgelerim/Giden evrak
Kodun buton olması birşeyi değiştirmez ben sadece hızlı başlata yapılabilirmi derken öğrenmek amaçlı sormuştum.Birde şöyle birşey var bazen giden evrakların içinden daha önce "A...." kurumuna gönderilen bir evrakı tarihini güncelleyip başka bir kuruma göndermemiz gerekiyor.Yani ben önceden gönderdiğim evrakı tekrar açıp düzeltmeleri yaptıktan sonra yeni haliyle kaydetmek için butonun bütün evraklarda olması gerekiyor.o yüzden bir buton değilde hızlı başlat düğmesi olması daha mantıklı diye düşünüyorum.buton olursa da evrakın buton ile birlikte kaydedilmesi lazım.İlginiz için teşekkürler.
merhaba
butona atamak isterseniz
boş bir module kopyalayınız
Kod:
Option Explicit
Sub farklı_kaydet()
Dim ts
ts = "E:\Belgelerim\Giden evrak\"
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=(ts & Sheets("Sayfa1").Range("D8") & "-" & Sheets("Sayfa1").Range("D9") & _
"_" & Sheets("Sayfa1").Range("E12")) & ".xlsm"
End Sub
bu kodu kullanınız.
yok ben baskı önizleme'ye tıklayınca'da farklı kaydetsin derseniz
kitabınızın kod bölümünde bulunan thisworkbook bölümüne
Kod:
Option Explicit
Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
Call farklı_kaydet
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
İhsan hocam çok teşekkür ederim sağolun.Sadece makro iceren çalışma kitabı olarak kaydediyor ama olsun gerçekten çok işime yarayacak.Aslında kamuda çalışan bütün arkadaşlara lazım olabilecek bir özellik bu.Sizlerin sayesinde excel aşığı olduk inanın.

Son düzenleme:
İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan hocam çok teşekkür ederim sağolun.Sadece makro iceren çalışma kitabı olarak kaydediyor ama olsun gerçekten çok işime yarayacak.Aslında kamuda çalışan bütün arkadaşlara lazım olabilecek bir özellik bu.Sizlerin sayesinde excel aşığı olduk inanın. İyi çalışmalar.Allaha emanet olun.
rica ederim
evet öyle kayıt yapıyor çünkü içinde makro var :)
dilerseniz 2003 olarak da kayıt yapılır.
sizde Allaha Emanet Olun
:yazici:

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
rica ederim
evet öyle kayıt yapıyor çünkü içinde makro var :)
dilerseniz 2003 olarak da kayıt yapılır.
sizde Allaha Emanet Olun
:yazici:
İhsan hocam çok teşekkür ederim sağolun.Sadece makro iceren çalışma kitabı olarak kaydediyor ama olsun gerçekten çok işime yarayacak.Aslında kamuda çalışan bütün arkadaşlara lazım olabilecek bir özellik bu.Sizlerin sayesinde excel aşığı olduk inanın.Birde orta kısımdaki yazının içeriğinin yazıldığı "sayı konu ve başlığın" altındaki kısma worldeki özellikleri yapıştırabilirmiyiz.Yani şöyleki satır sonuna gelince sayfanın sonuna geldiğini anlayıp aşağıya geçsin, "tab" tuşuna basınca boşluk bıraksın gibi........ Veya şöylede olabilir sizin verdiğiniz makroyu ben world de uygulayabilirmiyim.Aynı excelde olduğu gibi yazının sayı ve konusunu nereye gönderildiğini kendisi bir buton veya biliyorum başka bir şekilde kendisi kaydedebilirmi.iyi çalışmalar Allaha emanet olun

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan hocam çok teşekkür ederim sağolun.Sadece makro iceren çalışma kitabı olarak kaydediyor ama olsun gerçekten çok işime yarayacak.Aslında kamuda çalışan bütün arkadaşlara lazım olabilecek bir özellik bu.Sizlerin sayesinde excel aşığı olduk inanın.Birde orta kısımdaki yazının içeriğinin yazıldığı "sayı konu ve başlığın" altındaki kısma worldeki özellikleri yapıştırabilirmiyiz.Yani şöyleki satır sonuna gelince sayfanın sonuna geldiğini anlayıp aşağıya geçsin, "tab" tuşuna basınca boşluk bıraksın gibi........ Veya şöylede olabilir sizin verdiğiniz makroyu ben world de uygulayabilirmiyim.Aynı excelde olduğu gibi yazının sayı ve konusunu nereye gönderildiğini kendisi bir buton veya biliyorum başka bir şekilde kendisi kaydedebilirmi.iyi çalışmalar Allaha emanet olun
soruyu lütfen buraya sorunuz tıklayın