Farklı Sayfalardaki Hakedişleri İcmale Toplama

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar. Ekli dosyadaki A,B ve C firmalarına ait hakedişleri "İCMAL" sayfasına toplamak istiyorum. Elimde en az 100 firmanın böyle tek tek hakedişleri var ve icmal sayfasına toplamak için bir formul geliştirmem gerekiyor. Bütün sayfalar aynı formatta o yüzden aslında işim biraz daha kolaylaşıyor. Nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz? Ve mümkünse makrosuz olarak bunu nasıl çalıştırabilirim? Şirkette kullandığım için makrolar bazı bilgisayarlarda sorun çıkartabiliyor.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

İcmal sayfasını rastgele doldurmakla bir yere varamayacağınız gibi size yardım edecek arkadaşların da kafasını karıştırır, sonuca ulaşamazsınız.
Yardım istediğiniz örnek dosya ciddiyetle doldurulmalı, sayfalar arasında tutarsızlık olmamalıdır!
H20 hücresine yazıp H sütununa kopyalayınız.
Kod:
=İNDİS(DOLAYLI("'"&$C20&"'!A:U");KAÇINCI($D20;DOLAYLI("'"&$C20&"'!$A:$A");0);KAÇINCI($F20;DOLAYLI("'"&C20&"'!$5:$5");0))

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
uzmanamele, yardımınız için sağolun. Dolaylı formülünü daha önce görmemiştim formülü inceleyeceğim. Formülünüzde "C-D-F" sütünlarının önceden girilmiş olacağını varsayarak yapmışsınız. Sanırım tüm tabloyu sadece formüllerle oluşturmak veya pivot table gibi çalıştırmak mümkün değil değilmi?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
uzmanamele, yardımınız için sağolun. Dolaylı formülünü daha önce görmemiştim formülü inceleyeceğim. Formülünüzde "C-D-F" sütünlarının önceden girilmiş olacağını varsayarak yapmışsınız. Sanırım tüm tabloyu sadece formüllerle oluşturmak veya pivot table gibi çalıştırmak mümkün değil değilmi?
.

1. Dosyanızın bu yapısıyla ve formüllerle yapılmasına yapılır. Ancak dosyayı oldukça kasar ve etkin değil.

2. Dosyanızın bu yapısıyla Pivot Table ile yapılması zaten söz konusu değil.

3. Eğer Pivot table ile düşünürseniz, ilk önce dosyanızın yapısını elverişli hale getirmeniz gerekecek.

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Bu tür tablolar özet tablo için elverişli hale getirilemez, getirilmemeli. Tablonun amacına aykırı düşer.

syn yurttas'ın dediği gibi, formüllerle her bilgiyi almak mümkün ancak ben asla bu yolu tercih etmem.
Kaldı ki bu tür çalışmalar boyacı küpü gibi olmamalıdır. Doğru ve amaca uygun tablo hazırlamak için bazı şeyler manuel olmalıdır.