farklı sütunlardaki değişkenleri eşleştirerek veri girişi

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar,

Ekteki dosyada 75000 satırlık bir veri kontrol etmem gerekiyor. Sadece 10-15 satırlık kısmında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şuan kendim de siteden yararlanarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama sonuç müspet olmuyor.

Sayfa 1 de ki A sütununda ki ürün kodu ile sayfa2 deki A sütununu ve sayfa1 deki d sütünun da olan ödeme planı ile sayfa2 b sütunundaki ödeme planını kıyaslayıp sayfa 2 deki fiyat kısmına ilgili verinin girişini sağlayabilir miyim? Yoksa tek tek kontrol mü etmem lazım.

Şimdiden yardım eden etmeyen herkese teşekkürler

Saygılar

Erkan

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Arkadaşlar,

Ekteki dosyada 75000 satırlık bir veri kontrol etmem gerekiyor. Sadece 10-15 satırlık kısmında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şuan kendim de siteden yararlanarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama sonuç müspet olmuyor.

Sayfa 1 de ki A sütununda ki ürün kodu ile sayfa2 deki A sütununu ve sayfa1 deki d sütünun da olan ödeme planı ile sayfa2 b sütunundaki ödeme planını kıyaslayıp sayfa 2 deki fiyat kısmına ilgili verinin girişini sağlayabilir miyim? Yoksa tek tek kontrol mü etmem lazım.

Şimdiden yardım eden etmeyen herkese teşekkürler

Saygılar

Erkan
merhaba
sayfa2 c2 hücresine
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa1!$B$2:$B$65536;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(Sayfa2!$A2&"#"&Sayfa2!$B2;Sayfa1!$A$2:$A$65536&"#"&Sayfa1!$D$2:$D$65536;0));1)));0;İNDİS(Sayfa1!$B$2:$B$65536;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(Sayfa2!$A2&"#"&Sayfa2!$B2;Sayfa1!$A$2:$A$65536&"#"&Sayfa1!$D$2:$D$65536;0));1)))
bu formülü yazıp aşağıya doğru çekiniz.
örnek dosya ekte

Ekli dosyalar