farklı yazdırma şekli

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.11.2024
Oteller Listesinde bulunan 5 yıldızlı oteller seçildiğinde standart dağıtım yazısını tüm oteller için yazmasını istiyoruz.

Bu işi tek sayfada çözebilirmiyiz. Boşu boşuna bir sürü sayfa yazmak hazırlamak istemiyorum. 3 yıldızlı oteller dediğim zaman 3 yıldızlı otellere ekteki oteller listesinden bakarak tek tek yazıyı hazırlamalı. Şimdiden teşekkürler.

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba Sn.burhancavus

Ek Dosyayı inceleyiniz....

Oteller Listesi Sayfasında, "H" sütununda bulunan (sınıf) hangi hücreyi seçerseniz, o hücrenin "Tesis Adı", "Dağıtım Yazısı" sayfasında ilgi hücrede yazacaktır...

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.11.2024
Olmadı

Merhaba ayhan bey
teşekkür ederim ama istediğim bu değildi. H sütununda 5 yıldızlı otel 35 tane var bu otellere matbu yazıyı otomatik olarak topluca yazdırmak istiyorum. 3 yıldızlı otelleri seçince 27 tane 3 yıldızlı olan otele bu yazıyı otomatik yazmalı. ben her seferinde tek tek seçmemeliyim. Gruba yazmak gibi bişey.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Ayhan Bey gerçekten çok kısa öz ve kullanışlı bir kod yazmış. Bu kodu döngü ile kendi programına entegre edebilirsin. Mantığı şu olacak her döngüden sonra yazıcıya sayfa gönderilecek. Fırsat bulabilirsem Ayhan beyin kodlarında değişiklik yapmaya çalışırım...