filtreden sonra veri yapistirma

Excel Vers. ve Dili
2007 2010
Arkadaslar excelde herhangi bir sütuna filtre uygulayıp suzunce satırlara toplu bir şekilde kopyalanan veriyi yapıştırmama izin vermiyor aradaki süzülen satırlardan dolayı sanırım bu şekilde nasıl kopyalanan veriyi toplu bir şekilde satırlara yapıştırabilirim?

ekoert

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-06-2026
klavyeden f5'e basın, "özel", "yalnızca görünür hücreler" işaretleyin sonra veriyi Kopyala-yapıştırın.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 2010
Dediğiniz adımları yaptım ama yine süzülen satırlara toplu veri yapıştırmak istediğimde satece ilk satıra kopyalanıyor alt satırlardaki yapışmıyor. örnek dosya eklenmiyor mu?

Son düzenleme:

ekoert

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
17-06-2026
En son işlemde filtreli veriyi seçin istediğiniz yere yapıştırın. "yalnızca görünür hücreleri" işaretlemeyi unutmayın. altın üye olmadığınız için siteye dosya ekleyemiyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
2007 2010
Ben filtreli veriyi kopyalamak istemiyorum filtrelenen sütunların satırlarına başka bir yerden kopyaladığım veriyi yapıştırmaya çalışıyorum. Örnek dosya eklesem daha anlaşılır olacak ama ekleyemedim.

ekoert

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
17-06-2026
haklısınız. soruyu yanlış anlamışım. Filtreli veriye sağ tıklayıp, satır ekle demek işinizi görür mü. Ya da filtreliyken, veri kopyala-araya satır yapıştır(sağtıklayınca çıkıyor)

Son düzenleme:

ekoert

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
17-06-2026
Şimdi soru daha net oldu. Direkt çözümü bilmiyorum. Dolaylı yoldan ise:

1-Verinizi filtreleyin
2- filtreli hücreleri herhangi bir renge(sarı) boyayın
3-filtreyi kaldırın
4-Veri-sırala(A-Z)-sıralama koşuluna hücre rengi(sarı) üsteyi seçin tamam deyin
5-Tablo dışındaki veriyi tablodaki renkli hücrlere kopyalayın.

Dosyanız ektedir.

NOT: Tablonuzdaki son satır birleştirilmiş hücre olduğu için sıralarken seçmeyin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 2010
Dediğiniz gibi yapılabilir ama bu seferde verileri yapıştırdıktan sonra tekrar bölgelere göre sıralama yapmam gerekiyor ki bu baya uğraştırır beni yine de teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel Professional Plus 2016 - İngilizce
Sayın ekoert, bu hakikaten zekice bir yaklaşım. İnternette "sadece filtrelenmiş satırlara veri yapıştırma" diye arattığımda seneler önce açılmış bu başlığa denk geldim. Makro ile uğraşmak istemeyen insanlar için gayet sağlıklı bir çözüm ve benim de ihtiyaç duyduğum zaman kullanacağım bir metot.

Teşekkürler.

Mel

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba filtreli iken kopyalamak istediğiniz veriler ile düşey arayı kullanabilirsiniz.