filtrelemede birleştirilmiş hücre sorunu

Excel Vers. ve Dili
2003
mrb. filtreleme yapmak istiyorum
mesela aşağıya doğru 10 tane hücre birleştirdim
ama filtreleme yaptığımda
atıyorum a1 deki yazılı olan veriyi alıyor yani a1 i alıyor a2 ve a10 a kadar olanları boş görüyor haliyle b2,c2 ve birleştirmeyi yaptığım satırlardaki verileri alamıyorum halbuki ordaki yazılı olan şeyler birleştirmiş olduğum hücreye ait.
birleştirdiğim hücreyi tek bir hücre olarak gösteremezmiyim yani birleştirdiğim hücreyi a1 den a10 a kadar tek bir hücre olarak,tek bir veri olarak gösteremezmiyim.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Bileştirilmiş hücre mümkünse kullanmayın.Her zaman sorun yaratıyor.Şöyle kullanabilirsiniz birleştirilmiş hücreleri:Verileriniz bir sayfada veya 2 sayfada veri tabanı mantığında 1-2 sayfada toplayın.
Son yerde verilerinizi alın.Ve son yerde başka bir ssyfada yani birleştirilmiş hücre kullanabilirsiniz.Bu mantıkla giderseniz sorun yaşamazsınız.VBA içinde sorun bir leştirilmiş hücreler.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2003
ben de aynı sorunu yaşıyorum a sütununda 10 satır irleştirilip okul ismi yazıldı karşısındaki 10 satırda okulla ilgili bilgiler mevcut süzde sadece 1. satırı görebiliyorum. süzde o okulla ilgili 10 satırı da görmek istiyorum yapılabiliyormu bu.....

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. Evren beyin belirttiği gibi birleştirilmiş hücreler excelde her zaman sorun çıkarmaktadır. Görsel olarak sağladığı faydanın yanında işlemler sırasında çıkardığı zorlukları kıyaslayarak kullanmakta fayda var.

Ekteki örnek dosyada A sütununu yardımcı sütun olarak kullanarak bir çözüm ürettim. Veri biçimine bağlı olarak buna benzer farklı formüller kullanılabilir. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
supermiş teşekkür ederim üstad...