firma adına göre ürünleri birleştirmek

• Konbuyu başlatan İhsan Tank
  • Başlangıç tarihi
İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba arkadaşlar firma adına göre ürünlerini nasıl birleştirebilirim aralasına da - ( tire ) veya başka bir ayırıcı koymak istiyorum
örnek ekte

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-11-2020
İstediğiniz aşağıdaki gibi birşey mi ?
=B2&" - "&C2&" - "&D2&" - "&E2

İ

İhsan Tank

Misafir
tam olarak değil firma ismi yazacağım yan satırına o firmanın ürünleri gelecek aldığı ürünler gelecek örneği incelerseniz

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
C17 ye yazıp aşağıya doğru çekin

Kod:
=EĞER(B17="";"";İNDİS($A$2:$E$9;KAÇINCI($B17;$A$2:$A$9;0);2)&" - "&İNDİS($A$2:$E$9;KAÇINCI($B17;$A$2:$A$9;0);3)&" - "&İNDİS($A$2:$E$9;KAÇINCI($B17;$A$2:$A$9;0);4)&" - "&İNDİS($A$2:$E$9;KAÇINCI($B17;$A$2:$A$9;0);5))
B17 ye firma ismini yazmanız yeterli

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
b20 hücresine firma ismini yazmanız yeterli.
ekstra bir çözüm olabilir.

Kod:
=DÜŞEYARA($B20;$A$2:$E$11;2;YANLIŞ)&" "&"-"&" "&DÜŞEYARA($B$20;$A$2:$E$11;3;YANLIŞ)&" "&"-"&" "&DÜŞEYARA($B$20;$A$2:$E$11;4;YANLIŞ)&" "&"-"&" "&DÜŞEYARA($B$20;$A$2:$E$11;5;YANLIŞ)

İ

İhsan Tank

Misafir
b20 hücresine firma ismini yazmanız yeterli.
ekstra bir çözüm olabilir.

Kod:
=DÜŞEYARA($B20;$A$2:$E$11;2;YANLIŞ)&" "&"-"&" "&DÜŞEYARA($B$20;$A$2:$E$11;3;YANLIŞ)&" "&"-"&" "&DÜŞEYARA($B$20;$A$2:$E$11;4;YANLIŞ)&" "&"-"&" "&DÜŞEYARA($B$20;$A$2:$E$11;5;YANLIŞ)
teşekkür ederim işimi gördü

İ

İhsan Tank

Misafir
ürünleri dikine birleştir

arkadaşlar örnek'te belli olan gibi
a b
x elma
x armut
x kira
x vişne
y vişne
y kiraz
y armut
y elma
bunu firma olarak nasıl birleştirebilirim

Ekli dosyalar

• 13.5 KB Görüntüleme: 20

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Özet tablo kullanmayı denediniz mi?

İ

İhsan Tank

Misafir
yok hocam nasıl kullanacağımı tam olarak bilmiyorum ama formül olursa daha iyi olur
bunun alternatifli iki çözümü var elimde bir tanesi yan yana bir tanesi altalta ve son olarak bunu da bulursam hepsi tam olacak ama formül olmuyorsa özet tablo hakkında bilgi verirseniz onunla yapmaya çalışırım öncelikle formül olmasını istiyorum

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Tablonuz üzerinde bir hücreye tıkladıktan sonra VERİ-ÖZET TABLO menüsündeki işlemleri takip edin. Ekranınıza gelen pencereleri ileri diyerek sonlandırın. Özet tablo formatınız oluşacaktır. Daha sonra tablo üzerine dilediğiniz sütunları sürükle-bırak yöntemi ile sürükleyin. Kısa sürede tablonuz oluşacaktır.

İ

İhsan Tank

Misafir
teşekkür ederim bunu yapacağım gecenin bu saatinde beni aydınlattığınız için tekrar teşekkür ederim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Alternatif olarak ekteki dosyada formülle çözümüde inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
ürünlerin hepsini a firmasının 4 sürünü aynı satırda olsun
örneğin
c1 x yazdığımda
d1 hücresinde birleşmiş aralarında boşlukla 4 ürünün adını nasıl yazabilirim ben bunu merak ettim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Benim önerdiğim formüllü örnek dosyadaki formülü tek hücrede kullanabilirsiniz. Ama çok sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Şöyleki; aynı firmaya ait yüz ürün olsaydı formülü yüz kez tekrarlamak zorunda kalacaksınız. Bunun yerine KTF (Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon) ile çözüm aramak daha mantıklı görünüyor.

İ

İhsan Tank

Misafir
hocam excel kaç tip fonksiyonu var ben bir tanesini bilmiyorken siz birde KTF'yi söylediniz inanın ben excel hakkında hiçbir şey bilmiyorum bunu tarif eder misiniz

İ

İhsan Tank

Misafir
hocam teşekkür ederim