Fonksiyon ile veri aktarımı

Merhaba arkadaşlar,
2 gündür veri aktarımı ile uğraşıyorum. Sağolsun Ömer Bey yardımcı oldu.İş bitti diye sevinirken yeni ihtiyaçlar hasıl oldu.
Yaklaşık 2500 sıra veri girilecek liste sayfasına. Bunlar 15-16 ayrı sayfaya dağıtılıyor kodlamayla...
( Bu arada C sütununa göre dağıtıyor, bir türlü B ye göre dağıtamadım. Ama böyle de kullanabilirim ).
Şimdi ihtiyacım şu:
Bu dağıtılan sayfalardan 5-6 tanesinin verilerini tekrar farklı bir sayfada toplamak istiyorum.Bu işin fonksiyonla olması tercihimdir.
Bir de liste sayfasındaki C sütununa girilen verilerle sayfalar oluştuğu için girilebilecek herhangi bir yanlış veriyi engellemek amacıyla C sütununda herhangi bir hücre seçildiğinde liste olarak belirlenen o 15 - 16 verinin açılması ve bunların maus ile seçilmesi.
İnşallah doğru yazabilmişimdir problemlerimi.
Sizlere Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bence makro ile aktarmaya devam edin. 2500 satır ve fazlası için formül kullanmak çok mantıklı görünmüyor. Formülle çözüm bulunsa bile bir süre sonra çok yavaş çalışıyor diye şikayette bulunabilirsiniz.

Sn.Korhan Ayhan. İlginiz için çok teşekkür ederim.
Ama tam anlatamadım herhalde. Ben zaten makroyu bozmak istemiyorum. Ancak makro ile dağıtılmış sayfalardan 6-7 tanesini tekrar ayrı bir sayfada toplamak istiyorum ki bu sayfaya toplam 200 civarı satır toplanacak.

bir de hücreye tıkladığımızda açılan listeyi bir hücreye değil de bir sütun "c" üzerindeki herhangi bir hücreye tıkladığımızda da açılmasını istiyorum.

Tabi mümkünse..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Korhan beyin önerisini dikkate alın.
Ama işlevlerle çözüm diyorsanız sayfa adlarını yazmanız kaydıyla 2 değişik çözüm olabilir.
"sellami2005-verileri aktar" dosyası verileri dağıtılmış sayfalardan alır.
"sellami2005-verileri aktar-1" dosyası ise verileri liste sayfasından alır.
Ekleri inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sn.muygun.
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ediyor, zamanında cevap veremediğim için ise özür diliyorum. Yoğunluğumdan dolayı nete ancak girebildim ve çözümünüzle karşılaştım. 2. seçenek çalışmanız ihtiyacımı tamamen karşılıyor. Emeğiniz için de ayrıca teşekkür ederim.
Hayırlı çalışmalar...