programer
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office 2022 - Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 16-03-2025
Arkadaşlar merhaba
Aşağıdaki kod'ta TextBox'un içine yazdığım değeri sayfada arıyor eğer değer var ise 1 arttırıyor yok ise sayfaya kayıt yapıyor buraya kadar herşey normal. Ama şöyle bir sorun oluşuyor textbox'un içine yazdığım değer "0211" gibi ise bunu sayfaya "211" olarak kaydediyor daha sonra textbox'un içine "0211" yazdığım zaman bunu sayfada bulamıyor ve tekrar kaydediyor. Forumda araştırtım ama net bir sonuca ulaşamadım. Bu sorunu nasıl halledebilirim.
Aşağıdaki kod'ta TextBox'un içine yazdığım değeri sayfada arıyor eğer değer var ise 1 arttırıyor yok ise sayfaya kayıt yapıyor buraya kadar herşey normal. Ama şöyle bir sorun oluşuyor textbox'un içine yazdığım değer "0211" gibi ise bunu sayfaya "211" olarak kaydediyor daha sonra textbox'un içine "0211" yazdığım zaman bunu sayfada bulamıyor ve tekrar kaydediyor. Forumda araştırtım ama net bir sonuca ulaşamadım. Bu sorunu nasıl halledebilirim.
Kod:
For Each t In Range("B2:B" & WorksheetFunction.CountA(Worksheets("Stk_Nmr_Tnt").[B1:B65000]))
If t = BN1.Text Then
X = Sheets("Stk_Nmr_Tnt").Range("B:B").Cells.Find(What:=BN1, LookIn:=xlValues).Row
BN1.Value = BN1
BN2 = Sheets("Stk_Nmr_Tnt").Cells(X, 3) + 1
Sheets("Stk_Nmr_Tnt").Cells(X, 3) = Val(BN2)
Exit Sub
End If
Next t
tt = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("Stk_Nmr_Tnt").[a1:a60000]) + 1
Worksheets("Stk_Nmr_Tnt").Cells(tt, "a").Value = tt - 1
tt = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("Stk_Nmr_Tnt").[A1:A65000])
Worksheets("Stk_Nmr_Tnt").Cells(tt, "B").Value = BN1.Value
Worksheets("Stk_Nmr_Tnt").Cells(tt, "C").Value = "1"