Formüllerin kopyalama işlemi

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum.Bir konu hakkında bilginize başvuracaktım.Excelde formül koyalarken örnek a1:a5 arasıda bu işlemi yaparken a1 e yazdığım formülü a1 hücresini köşesinde çıkan + işertini a5 e kadar çekerek kopyalayabiliyorum.Benim öğrenmek istediğim soldan sağa var olan veriler başka bir sayfaya yukardan aşağıya nasıl kopyalanır tek tek yazmak çok uzun zaman alıyor.Örneğin a1:z1 arasındaki hücrelerdeki verileri (26 hücre)başka bir sayfada a1:a26ya nasıl kopyalarım kolay yolu var mı?Umarım açıklayabildim teşekkür ederim.

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sorunuzu yanlş anlamadıysam,
a1:z1 aralığını seçin, kopyala deyin,
Sayfa2 A1 hücresini seçin.
Sağ Klik /Özel Yapıştır/ İşlemi tersine Çevir işaretleyin.
Tamam deyin çıkın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Sn:ASAS34 teşekkür edrim ama bu dediğinizi her defa yapmak gerek benim amacım 1.sayfada a1,b1,c1 vb. yazılan verileri sayfa 2 de a1 den başlayark alt alta yazsın.Ben formül yazıcam ama çok hücre var o yüzden koılay bir yolu varmı diye merak ediyorum.Nasıl a1 hücresine bir formül yazdığımızda hücrenin sağ alt köşesindeki + aşağı çektikçe förnmülü uyarlıyor bende öyle istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
galiba karmaşık bir anlatım oldu

Bir de şöyle söyleyeyim.sayfa 1 de A1,B1,C1... hücrelerinde veriler var ve sürekli değişiyor.Ben istiyorum ki sayfa 2 de a1den başlayark a,2,a3hücrelerinde yazsın.Bunun için sayfa 2 deki a1 hücresine sayfa1!a1 förmülünü yazdığım zaman oluyor.Fakat hücre sayısı çok fazla kopyalamanın tek tek förmül yazmak yerine daha kolay bir yol varmı?Teşekkür edrim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Bir de bu şekilde açıklayayım.b1 hücresine =a1 yazdığımızda b1 hücresinin sağ alt köçesinde + işareti çıktığında bunu aşağı çektikçe a2,a3,a4... diye förmülü kopyalıyor.Benim istediğim bu formülün a1,b1,c1 şeklinde yukardan aşağı kopyalamanın kolay yolu var mı yoksa tek tek yazmak mı gerekir.Umarım arkadaşlar sıkılmadınız benim için önemli o yüzden ısrarcıyım.Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2007 Türkçe
FormÜllerİn Kopyalama İŞlemİ

mehmet25

Örneği inceler misiniz.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Bir de bu şekilde açıklayayım.b1 hücresine =a1 yazdığımızda b1 hücresinin sağ alt köçesinde + işareti çıktığında bunu aşağı çektikçe a2,a3,a4... diye förmülü kopyalıyor.Benim istediğim bu formülün a1,b1,c1 şeklinde yukardan aşağı kopyalamanın kolay yolu var mı yoksa tek tek yazmak mı gerekir.Umarım arkadaşlar sıkılmadınız benim için önemli o yüzden ısrarcıyım.Teşekkürler.

B1 hücrenize

=DOLAYLI("A"&SÜTUNSAY($A$1:B$1)-1) yazıp sağa doğru çekiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Sn:LEVTEPE ve Sn:Ali Bey cevaplarınız için öncelikle şükranlarımı sunarım.Sn:Levtepe gönderdiğiniz örnek istediğim olayı yapıyor.Sn:Ali Bey sizin önerdiğiniz formülü denedim.Hocam bu formülde yukardan aşağı yazılan verileri(a1:a5) soldan sağa aktarıyor.Benim istediğim soldan soğa yazılı verileri yani (b1,c1,d1,e1) yukardan aşağı (a1,a2,a3,a4) yazması.Sn:LEVTEPE nin verdiği örnek işimi gördü ama sizin förmülünüzde bahsettiği şekilde uygulanabilirse öğretirseniz sevinirim.Tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
.Benim istediğim soldan soğa yazılı verileri yani (b1,c1,d1,e1) yukardan aşağı (a1,a2,a3,a4) yazması.Sizin förmülünüzde bahsettiği şekilde uygulanabilirse öğretirseniz sevinirim.Tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım.
A1 hücresine

=DOLAYLI(ADRES(1;SATIR()+1))

yazıp aşağı doğru çekiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Teşekkür ederim.

Sn:Ali Hocam istediğim bu idi.Size çok teşekkür ediyorum.Formdaki tüm arkadaşlara saygılarımı sunarım.İyi çalışmalar.